«Έφυγε» ο αρχηγός...
Την απώλεια του άλλοτε αρχηγού της Μαικ Ντοιλ που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών, θρηνεί η Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ντοιλ ήταν ο αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το Λιγκ Καπ το 1976, ο οποίος ήταν ο τελευταίος τίτλος που κατέκτησαν οι «πολίτες» μέχρι τον φετινό.
Σχεδόν όλη του την καριέρα την πέρασε στη Μάντσεστερ Σίτι με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε περισσότερες από 550 φορές (από το 1962 έως το 1978), κατακτώντας το Κύπελλο Κυπελλούχων (1970), το πρωτάθλημα (1968), το Κύπελλο Αγγλίας (1969) και το Λιγκ Καπ (1970, 1976).
Γεννημένος στο Μάντσεστερ, ο Ντοιλ υπήρξε φανατικός οπαδός της Σίτι και απεχθανόταν τη Γιουνάιτεντ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αυτοβιογραφία του, «αν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής που στις φλέβες του κυλά μπλε αίμα τότε αυτός είναι ο Μαικ Ντοιλ». Ωστόσο δεν ήταν μόνο αυτό που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στους φιλάθλους. Σε ψηφοφορία στο επίσημο περιοδικό του συλλόγου ο Ντοιλ είχε αναδειχθεί ως ο πιο σκληροτράχηλος παίκτης στην ιστορία της Σίτι.
Ο Ντοιλ ο οποίος έμεινε επίσης στην ιστορία για τις ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποιούσε στην εκτέλεση των αμυντικών καθηκόντων του, μετά τη Σίτι αγωνίστηκε στην Στόουκ, τη Μπόλτον και την Ροτσντειλ.
Τις τελευταίες εβδομάδες ο άλλοτε αρχηγός της Σίτι νοσηλευόταν σε κλινική με ηπατική ανεπάρκεια, η οποία ήταν συνέπεια της χρόνιας κατανάλωσης αλκοολ.