Πιρς: «Μας έλειψε η επιμονή»

Στην αδυναμία των παικτών του να διατηρήσουν το προβάδισμα που απέκτησαν από το 76ο λεπτό κόντρα στους Τσέχους με αποτέλεσμα να ηττηθούν (2-1) στο φινάλε και να αποχαιρετήσουν το Euro 2011 U-21, στάθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας Ελπίδων της Αγγλίας, Στιούαρτ Πιρς.



Πιρς: «Μας έλειψε η επιμονή»

Έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα, τα «λιοντάρια» ήθελαν μόνο νίκη στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του β’ ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Δανία, προκειμένου να πανηγυρίσουν την πρόκριση στην ημιτελική φάση. Ο στόχος φάνηκε να επιτυγχάνει δεκαπέντε λεπτά πριν το φινάλε με το γκολ του Ντάνι Γουέλμπεκ, ωστόσο, οι Άγγλοι βρέθηκαν προ εκπλήξεως και η Τσεχία με δύο γκολ στο φινάλε, ανέτρεψε την κατάσταση και με το τελικό 2-1 εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο.

Ο Στιούαρτ Πιρς δεν εξήρε το αγωνιστικό πνεύμα των αντιπάλων της ομάδας του και στάθηκε στην αδυναμία των παικτών του να πάρουν τη νίκη, παρά την προσπάθεια στην οποία επιδόθηκαν ώστε να διατηρήσουν το προσωρινό τους προβάδισμα. «Είμαστε απογοητευμένοι. Όταν προηγείσαι σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι και σε μια τόσο σημαντική στιγμή, πρέπει να παίρνεις τη νίκη στο τέλος. Οφείλω να αποδώσω τα εύσημα στους Τσέχους για το αγωνιστικό τους πνεύμα και την αντίσταση την οποία προέβαλαν. Καταφέραμε σε αρκετές φάσεις να διασπάσουμε την άμυνά τους, ωστόσο μας έλειψε η επιμονή για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα» ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας, που συμπλήρωσε:

«Ορισμένες φορές, η αλήθεια είναι πως οι φίλαθλοι δεν αντιλαμβάνονται τη δυσκολία που κρύβει μια τελική φάση διοργάνωσης και τη δυναμική των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτή».