Κάτω τα χέρια από την Αγγλία!

Με την επιθυμία να αισθανθεί για λίγο… Μαραντόνα, ο Ερέρα ξύπνησε μνήμες από το καλοκαίρι του 1986 στην Αγγλία, όταν στο Μουντιάλ του Μεξικού, το «χέρι του Θεού» έμεινε στην ιστορία. Ο μέσος της Ισπανίας εφάρμοσε την ίδια… μέθοδο για να σκοράρει κόντρα στα «λιοντάρια», που όμως αντέδρασαν και έφτασαν στο τελικό 1-1 για το Euro 2011 U-21.



Κάτω τα χέρια από την Αγγλία!

Στο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Δανία, ανάμεσα στην Ισπανία και την Αγγλία, έκλεψε την παράσταση η… πρωτοβουλία του Ερέρα. Ο νεαρός άσος στο 13ο λεπτό και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάτα και μια πρώτη κεφαλιά του Χάβι Μαρτίνεζ, έσπρωξε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα του Φίλντινγκ, ωστόσο, όπως φάνηκε από το ριπλέι, χρησιμοποίησε με έξυπνο τρόπο το χέρι του, αποτυγχάνοντας να σκοράρει με το κεφάλι.

Οι «φούριας ρόχας» κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, το passing game τους θύμισε αυτό της Μπαρτσελόνα και οι ποδοσφαιριστές του Στιούαρτ Πιρς φάνηκε να μην καταφέρνουν να ισορροπήσουν την κατάσταση. Στην επανάληψη, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε δραματικά, με τους Ισπανούς να έχουν το πάνω χέρι, όμως τον Γουέλμπεκ να νικάει τον Ντε Χέα και να δίνει στα «λιοντάρια» τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο 88ο λεπτό, έγινε αποδέκτης της μπαλιάς του Κάιλ Γουόλκερ, ο οποίος διείσδυσε εξαιρετικά από τη δεξιά πτέρυγα και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ισπανία: Ντε Χέα, Μποτία, Ντομίνγκεθ, Βιλά, Μοντόγια, Μαρτίνεθ, Τιάγο, Γιεφρέν (80΄Μπόγιαν), Ερέρα, Αντριάν (72΄Παρέχο), Μάτα

Αγγλία: Φίλντινγκ, Μανσιέν (67΄Ρόντγουελ), Μπέρτραντ, Γουόκερ, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Ρόουζ (67΄Λάνσμπουρι), Χέντερσον, Κλέβερλι (81΄Σινκλαίρ), Στάριτζ, Γουέλμπεκ