Η νέα φουρνιά είναι εδώ

Όσοι νόμισαν ότι η ποδοσφαιρική δράση τελείωσε κάνουν λάθος. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 αρχίζει, το england365.gr σας μεταφέρει στη Δανία, και σας παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζετε, λίγο πριν την πρώτη σέντρα.



Η νέα φουρνιά είναι εδώ

Τα επιτελεία σκάουτινγκ όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων βρίσκονται στη Δανία και είναι έτοιμα να «σκανάρουν» ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά. Οι προσδοκίες μεγάλες, ειδικά για την Αγγλία, η οποία θεωρείται δεύτερο φαβορί για να κατακτήσει την 1η θέση, πίσω από την Ισπανία. Στον όμιλο των «λιονταριών», 3 από τις 4 ομάδες έχουν κερδίσει τουλάχιστον από μια φορά το κύπελλο.

Δείτε εδώ την αποστολή της εθνικής Αγγλίας, η οποία έχει στo ρόστερ της το νεότερο παίκτη του τουρνουά (Κόνορ Γουίκαμ, 18χρ. 3 μηνών).

Αρχή με ντέρμπι

Η πρώτη σέντρα θα βρει τα «λιοντάρια» να μάχονται με το φαβορί για την κατάκτηση του θεσμού, την Ισπανία. Οι 2 φορές νικητές του θεσμού έχουν πολλά χρόνια να διακριθούν, με την τελευταία τους συμμετοχή σε ημιτελικά να πηγαίνει πίσω στο 2000. Ο Λουίς Μίγια ελπίζει ότι ο Μπόγιαν, ο Χεφρέν, ο Μάτα, ο Τιάγκο, ο Καπέλ και ο Ντε Χέα θα οδηγήσουν τους Ισπανούς στην κορυφή.

Με οδηγό την πορεία του 2002 θα κινηθεί η Τσεχία, η οποία θέλει να ξαναφτάσει στον τελικό και να κατακτήσει και πάλι την κούπα. Αστέρι της ομάδας είναι ο Τόμας Πέκχαρτ, ο οποίος δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες στην Τότεναμ και πλέον αγωνίζεται στη Γερμανία. Ήταν ο πρώτος σκόρερ των προκριματικών, με 9 γκολ σε 6 αγώνες!

Από την πλευρά της, η Ουκρανία δεν έχει να παρουσιάσει κάτι το αξιόλογο και από τους bookmakers δίνεται σε απόδοση 13 για την κατάκτηση του θεσμού. Αστέρι της ομάδας είναι ο Αντρέι Γιαρμολένκο, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί στο κέντρο και στα πλάγια της επίθεσης.

Group A

Group B

Δανία

Αγγλία

Ελβετία

Ισπανία

Ισλανδία

Ουκρανία

Λευκορωσία

Τσεχία

Η οικοδέσποινα Δανία, θέλει να ικανοποιήσει μπροστά στο κοινό της και με αιχμή του δόρατος τον Κρίστιαν Έρικσεν, αλλά και τον Σίμον Κίερ, θα προσπαθήσει για το καλύτερο.

Ο «μαθητής» του Ότμαρ Χίτσφελντ, Πιερλουίτζι Τάμι, θέλει να οδηγήσει την Ελβετία ψηλά, όπως το 2002 που έφτασε στα ημιτελικά. Αρκετοί οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, με έξι από αυτούς να έχουν συμμετοχές στην εθνική Αντρών και τον Χέρνταν Σακίρι να πηγαίνει στη Δανία με τις καλύτερες συστάσεις.

Η πιο αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης είναι η Λευκορωσία, η οποία θέλει να ξεχάσει την παρουσία της στο θεσμό το 2009, όταν και τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου.

Τελευταία, αλλά όχι καταϊδρωμένη η Ισλανδία, η οποία πηγαίνει στη Δανία με την καλύτερη ομάδα που είχε τα τελευταία χρόνια. Με μπροστάρη τον Γκούλφι Σίγκουρτσον, ο οποίος πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με τη Ρέντινκ, η ομάδα του Εγιούλφουρ Σβέρισον θα προσπαθήσει να γίνει η έκπληξη της τελική φάσης.