Τέλος από την CONCACAF ο Όστιν!

Tην απαλλαγή του Λάιλ Όστιν από τα προεδρικά του καθήκοντα στην CONCACAF ανακοίνωσε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Βορείου και Κεντρικής Αμερικής, όπως επίσης και της Καραϊβικής, σαν αποτέλεσμα της υπόθεσης των δωροδοκιών στη FIFA.



Τέλος από την CONCACAF ο Όστιν!
Αιτία για την απομάκρυνση του Όστιν από την CONCACAF, είναι η προσπάθεια που έκανε για απόλυση του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας, Τσακ Μπλέιζερ, ωστόσο, δεν είχε το δικαίωμα να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση και το γεγονός, του στοίχισε το πόστο του προέδρου. Ο πρώην, πλέον, ισχυρός άνδρας της CONCACAF, είχε έρθει σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Μπλέιζερ, όταν ο τελευταίος είχε κατηγορήσει τον αντιπρόεδρο της FIFA, Τζακ Γουόρνερ και τον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ για δωροδοκίες ύψους 24.250 λιρών σε κάθε μέλος της Ομοσπονδίας Βορείου και Κεντρικής Αμερικής, όπως επίσης και της Καραϊβικής, προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ του Μπιν Χαμάμ, στις πρόσφατες εκλογές της FIFA.

Ο πρόεδρος της Ασιατικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όμως, τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την επιτροπή Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και απέσυρε την υποψηφιότητά του στην εκλογική διαδικασία της περασμένης Τετάρτης, αφήνοντας τον Σεπ Μπλάτερ να «παίξει» χωρίς αντίπαλο και φυσικά, να επανεκλεγεί.

Όπως ανακοινώθηκε, τη θέση του Όστιν που έχει διορία μέχρι τις 13 του μηνός να καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης της απαλλαγής από τα καθήκοντά του, θα πάρει ο αντιπρόεδρος της CONCACAF, Αλφρέντο Χάουιτ, από τις Ονδούρες.

TAGS: