Μπλάτερ: «Ζημιά στη FIFA, αλλά όχι κρίση»

Προσπάθεια να υποβαθμίσει το μέγεθος του προβλήματος ακεραιότητας και διαφάνειας που προέκυψε στη FIFA μετά τις καταγγελίες περί δωροδοκίας και διαφθοράς έκανε ο Ζεπ Μπλάτερ. Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας δήλωσε, εν όψει και των εκλογών της Τετάρτης, πως τα προβλήματα θα λυθούν εκ των έσω και χωρίς παρεμβάσεις άλλων αρχών στα του ποδοσφαίρου.



Μπλάτερ: «Ζημιά στη FIFA, αλλά όχι κρίση»
«Η ιστορία αυτή έκανε ζημιά στη FIFA, αλλά το ποδόσφαιρο δεν βρίσκεται σε κρίση. Απλώς αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες. Πιστεύω πως η FIFA είναι αρκετά ισχυρή για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν μέσα στις τάξεις της. Αν κάποιος θέλει να αλλάξει κάτι στην εκλογική διαδικασία ή στο συνέδριο της Τετάρτης, υπάρχουν τα μέλη της FIFA για να το κάνουν. Δεν μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε αρχή έξω από την ομοσπονδία. Αν συνέβαινε αυτό, κάτι δεν θα πήγαινε καλά», δήλωσε, ενώ για την απόφαση του κατηγορούμενου για δωροδοκία Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ να αποσύρει την υποψηφιότητά του, είπε: «Θα πρέπει να ρωτήσετε τον Μπιν Χαμάμ γιατί απέσυρε την υποψηφιότητά του. Εγώ ήμουν έτοιμος να μπω στην εκλογική διαδικασία με αντίπαλο, αλλά τώρα τα πράγματα άλλαξαν».


Παράλληλα, ο Ελβετός πρόεδρος κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να ληφθούν μέτρα, αλλά και να μη γίνει καν έρευνα μετά τις καταγγελίες του πρώην προέδρου της αγγλικής ομοσπονδίας, Λόρδου Τρίσμαν, για διαφθορά άλλων τεσσάρων μελών της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA. «Με ικανοποίηση μπορώ να πω ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που θα μπορούσαν έστω να στοιχειοθετήσουν υπόθεση. Όμως για χάρη της διαφάνειας, αποφασίσαμε να δημοσιοποιηθεί μία σύνοψη της αναφοράς που έγινε από την αγγλική ομοσπονδία».

TAGS: