Έφεση από τον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ

Πράξη έκανε τα λεγόμενά του ο Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ. Ο μέχρι πρότινος αντίπαλος του Μπλάτερ στις εκλογές της FIFA, ακολούθησε τη νομική οδό και άσκησε έφεση στην απόφαση της επιτροπής Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που τον έθεσε σε διαθεσιμότητα.  



Έφεση από τον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ
Ο Μπιν Χαμάμ απέσυρε την υποψηφιότητά του από τις εκλογές της FIFA, ως αποτέλεσμα της φθοράς που υπέστη η δημόσια εικόνα του από την υπόθεση των δωροδοκιών. Η επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, όπως ακριβώς έκανε και με τον Τζακ Γουόρνερ, ωστόσο, ο πρόεδρος της Ασιατικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υποστήριξε ότι τα ενοχοποιητικά στοιχεία που υπήρχαν εις βάρος του, ήταν ελλιπέστατα και για τον λόγο αυτό, θα διεκδικούσε μέχρι τέλους τα δικαιώματά του.
 
Αυτό ακριβώς έκανε, ασκώντας έφεση και ευελπιστώντας πλέον για δικαίωση.

«Τιμωρήθηκα, πριν καν αποδειχθώ ένοχος! Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όλα είναι σχεδιασμένα από την πρώτη στιγμή. Δεν επιτρέπεται να ασκείται επιρροή στις αποφάσεις της επιτροπής Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Περιμένω τα αποτελέσματα της έρευνας στην οποία οφείλουν να προβούν οι αρμόδιοι φορείς» ήταν τα λόγια του Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ.