Κατηγορηματική άρνηση από Κατάρ

Τη δική της απάντηση στις κατηγορίες περί «αγοράς» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 από τον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, έδωσε η ομάδα της υποψηφιότητας του Κατάρ για το Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στην ασιατική χώρα. «Αρνούμαστε οποιοδήποτε σενάριο εμπλοκής μας σε παράνομο χρηματισμό» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.



Κατηγορηματική άρνηση από Κατάρ

Ο Τζακ Γουόρνερ ήταν αυτός που έφερε στο φως της δημοσιότητας την υπόνοια του γενικού γραμματέα της FIFA, Τζερόμ Βαλκ, περί «αγοράς» του κορυφαίου ποδοσφαιρικού θεσμού σε διεθνές επίπεδο από τον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ. Ο τελευταίος, μέχρι πρότινος αποτελούσε τον μοναδικό μεγάλο αντίπαλο του Σεπ Μπλάτερ στις εκλογές της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ωστόσο με τις κατηγορίες που του «φορτώθηκαν», απέσυρε την υποψηφιότητά του και το απόγευμα της Κυριακής, ενημερώθηκε από την επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA για τη διαθεσιμότητα στην οποία τέθηκε.

«Η ομάδα της υποψηφιότητας του Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022, το οποίο και θα διεξαχθεί στη χώρα μας, αρνείται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο “αγοράς” της διοργάνωσης. Επιζητούμε και δημόσια τοποθέτηση της FIFA για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση» αναγραφόταν στην ανακοίνωση διάψευσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Γουόρνερ ήταν αυτός που αποκάλυψε το περιεχόμενο των e-mail που αντάλλαξε με τον Τζερόμ Βαλκ και παρακάτω παραθέτονται όσα ακριβώς υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της FIFA:

«Έστειλα επιστολή προς τον Τζερόμ Βαλκ, προκειμένου να μεταφέρω την απορία και τον προβληματισμό μου για την υποψηφιότητα του Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ στις εκλογές της FIFA. Του είπα ότι τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας, θα μπορούσαν να προκαλέσουν πολλές αρνητικές συνέπειες στους Άραβες. Η απάντηση που πήρα ήταν η εξής: “Ποτέ δεν κατάλαβα τον λόγο για τον οποίο έθεσε υποψηφιότητα ο Μπιν Χαμάμ και αν πίστεψε ποτέ πως είχε πιθανότητες να επικρατήσει του Μπλάτερ. Ίσως ήταν απλά μια κίνηση με την οποία θα εξέφραζε την απέχθειά του για τον πρόεδρο της FIFA, ή ενδεχομένως να πίστεψε ότι θα μπορούσε να εξαγοράσει την ομοσπονδία, όπως ακριβώς έκανε και με το Μουντιάλ του 2022!”».