Μπλέιζερ: «Δεν είχα επιλογή… »

Με γνώμονα τη διαφάνεια της FIFA και όχι τις προσωπικές του σχέσεις έδρασε ο εκ των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τσακ Μπλέιζερ, αποφασίζοντας να ξεκινήσει η έρευνα για την υπόθεση των δωροδοκιών και να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι Τζακ Γουόρνερ και Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ.



Μπλέιζερ: «Δεν είχα επιλογή… »

Ο γενικός γραμματέας της CONCACAF διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με τους δύο κατηγορούμενους που το απόγευμα της Κυριακής πέρασαν από ακρόαση από την επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA. Ο Μπλέιζερ, ομολόγησε πως η απόφασή του για έναρξη εξονυχιστικής έρευνας και εύρεσης αποδεικτικών στοιχείων για τις καταγγελίες περί χρηματισμού, ήταν αναγκαίο… κακό.

«Συνεργάζομαι με τον Μπιν Χαμάμ εδώ και 15 χρόνια στη FIFA και το ίδιο κάνω και με τον Τζακ επί 21 χρόνια στην Ομοσπονδία των Βορείου και Κεντρικής Αμερικής, όπως επίσης και της Καραϊβικής. Ήταν δύσκολο, όμως δεν μπορούσα να παραβλέψω το γεγονός πως υπήρχαν κατηγορίες περί δωροδοκίας για τους δύο αυτούς άνδρες. Μάλιστα, είπα στον Τζακ “τι κάνεις; Επί 21 χρόνια δεν έχουμε αγοράσει καμία ψήφο. Τώρα, αυτό που γίνεται είναι φυσικό ακόλουθο των αρνητικών γεγονότων που θα προκαλέσει αλλαγές και συνέπειες σε ολόκληρη την Παγκόσμια Ομοσπονδία”. Οι πράξεις και οι ενέργειές μας στη συγκριμένη υπόθεση, αποτελούν ένα μήνυμα προς όλα τα μέλη της FIFA για το γεγονός πως πλέον, για οτιδήποτε υπάρχουν υποψίες, θα ερευνάται εξονυχιστικά» ήταν τα λόγια του Τσακ Μπλέιζερ.