Στο… «σκαμνί» και ο Μπλάτερ

Ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, δεν θα αποφύγει το «μικροσκόπιο» της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, καθώς όπως ανακοινώθηκε, θα ερευνηθεί και η δική του ενδεχόμενη συμμετοχή στο σκάνδαλο διαφθοράς.



Στο… «σκαμνί» και ο Μπλάτερ

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά τις καταγγελίες σε βάρος του Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, αντιπάλου του Μπλάτερ στις προσεχείς εκλογές, που με χθεσινή του δήλωση, ευθέως κατηγόρησε τον Ελβετό παράγοντα πως βρίσκεται πίσω από την υπόθεση και ζήτησε να ερευνηθεί και η δική του συμμετοχή.

Τόσο ο Ζεπ Μπλάτερ, όσο και οι Μπιν Χαμάμ και Τζακ Γουόρνερ θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA την προσεχή Κυριακή.

Η ανακοίνωση:

«Στις 26 Μαΐου 2011, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ ζήτησε από την Επιτροπή Δεοντολογίας να ερευνήσει τη στάση του προέδρου της ομοσπονδίας, Ζεπ Μπλάτερ, με βάση έκθεση που κατέθεσε το μέλος, Τσακ Μπλέιζερ, σύμφωνα με την οποία ο αντιπρόεδρος, Τζακ Γουόρνερ, είχε ενημερώσει τον πρόεδρο για υποτιθέμενες πληρωμές προς τους εκπροσώπους χωρών που έλαβαν μέρος σε ειδική συνάντηση της ομοσπονδίας της Καραϊβικής. Η συνάντηση αυτή καταγγέλλεται πως είχε διοργανωθεί από κοινού από τους Τζακ Γουόρνερ και Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, ενώ ο κ. Μπλάτερ δεν έφερε ουδεμία αντίρρηση για αυτές.

Κατά συνέπεια, η Επιτροπή Δεοντολογίας σήμερα ξεκίνησε μια διαδικασία κατά του προέδρου της FIFA σύμφωνα με το άρθρο 16 του σχετικού κώδικα.

Ο Γιόζεφ Μπλάτερ έχει κληθεί να παρουσιασθεί στις 28 Μαΐου στις 11:00, ώστε να παραβρεθεί σε ακρόαση από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA στην έδρας της (Ζυρίχη) την επόμενη μέρα».

TAGS: