Η καλύτερη ενδεκάδα της 10ετίας

Η σεζόν στην Αγγλία μπορεί να τελείωσε και όλοι να κινούνται στο ρυθμό του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως οι προπονητές της Πρέμιερ ψήφισαν την καλύτερη ενδεκάδα της τελευταίας δεκαετίας.



Η καλύτερη ενδεκάδα της 10ετίας

Αφορμή για τις …εκλογές ήταν η συμπλήρωση μιας δεκαετίας από την στιγμή που η Barclays είναι χορηγός του πρωταθλήματος.

Εκτός από την ψηφοφορία για τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, οι προπονητές πήραν θέση και για το ποια ήταν η πιο θεαματική χρονιά. Νικήτρια η σεζόν 2007-2008, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε τον τίτλο, 2 βαθμούς μπροστά από την Τσέλσι, ενώ η Άρσεναλ τερμάτισε τρίτη με 4 πόντους διαφορά από την 1η θέση.

Δείτε τι επέλεξαν οι προπονητές της Πρέμιερ για την καλύτερη ενδεκάδα της δεκαετίας που πέρασε:

Θέση

Όνομα

Τερματοφύλακας

Έντβιν Φαν ντε Σάαρ

Δεξί Μπακ

Γκάρι Νέβιλ

Κεντρικός Αμυντικός

Τζον Τέρι

Κεντρικός Αμυντικός

Νεμάνια Βίντιτς

Αριστερό Μπακ

Άσλεϊ Κόουλ

Κέντρο (Δεξιά)

Κριστιάνο Ρονάλντο

Κέντρο (Αριστερά)

Ράιαν Γκιγκς

Κέντρο

Στίβεν Τζέραρντ

Κέντρο

Πολ Σκόουλς

Επίθεση

Ντιντιέ Ντρογκπά

Επίθεση

Άλαν Σίρερ









Και αν έχετε αντιρρήσεις για τις επιλογές σας, το england365.gr σας παρουσιάζει τα ποσοστά που πήραν οι «υποψήφιοι».

Ο Φαν ντε Σάαρ πήρε 53%, ενώ δεύτερος ήρθε ο Πετρ Τσεχ με 33%. Ο Νέβιλ συγκέντρωσε το 60% των ψήφων, την στιγμή που ο Κόουλ κέρδισε εύκολα τη «μάχη» με τον Πατρίς Εβρά (73% έναντι 27%).

Για τη δεξιά πλευρά, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με 27% δεν μπόρεσε να κερδίσει τον CR7 του 63%, ενώ ο Ράιαν Γκιγκς έκανε περίπατο με 87%. Στο χώρο του κέντρου …έπεσαν κορμιά, με τους Σεσκ Φάμπρεγκας, Ρόι Κιν και Φρανκ Λάμπαρντ να μένουν εκτός ενδεκάδας λόγω του 33% και του 23% που πήραν ο Τζέραρντ και Σκόουλς.

Στην επίθεση τα πράγματα ήταν εξίσου δύσκολα για τους προπονητές, αφού οι δύο νικητές συγκέντρωσαν το 23% των ψήφων, αφήνοντας εκτός τους Τόρες, Ρούνεϊ, Ανρί και Μπέργκαμπ.