Αρνούνται τα πάντα...

Με κατηγορηματικό τρόπο αρνούνται τις καταγγελίες περί δωροδοκίας που τους αφορά, ο αντιπρόεδρος της FIFA, Τζακ Γουόρνερ και ο μεγάλος αντίπαλος του Ζεπ Μπλάτερ στις προσεχείς εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ. Οι δυο τους, είναι η αιτία για την οποία έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για την υπόθεση.



Αρνούνται τα πάντα...

«Η σημερινή μέρα είναι πολύ κουραστική και θλιβερή για εμένα. Αν υπάρχει έστω και η παραμικρή δόση δικαιοσύνης, τότε όλες οι κατηγορίες εις βάρος μου, θα εξαφανιστούν. Αυτές οι κινήσεις, είναι χαρακτηριστικές των ανθρώπων που δεν έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους αναφορικά με την προσεχή εκλογική διαδικασία της FIFA» έγραψε στην επίσημη ιστοσελίδα του ο Μπιν Χαμάμ, ρίχνοντας και τη… «σπόντα» του κατά του Ζεπ Μπλάτερ, ενώ ο Τζάκ Γουόρνερ, με δηλώσεις του στην «Telegraph», ανέφερε:

«Δεν γνωρίζω τίποτα από όσα έχουν ειπωθεί και τις κατηγορίες που με αφορούν για υπόθεση δωροδοκίας. Μπορώ όμως να επιβεβαιώσω ότι η επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA με έχει καλέσει στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιείται και δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο πριν την ακρόαση και τα αποτελέσματα αυτής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αφορμή για την συγκεκριμένη έρευνα δόθηκε από στέλεχος της ΦΙΦΑ, ο οποίος είναι και ο γενικός γραμματέας της CONCACAF (συνομοσπονδία της Βόρειας Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής) της οποίας πρόεδρος είναι ο Τζακ Γουόρνερ. Ο Τσακ Μπλέιζερ που έκανε την καταγγελία ανέφερε πως ενδέχεται να υπήρξαν παραβάσεις του κώδικα δεοντολογίας από στελέχη της ΦΙΦΑ. Όπως ανέφερε, στις 10 και 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση -που διοργανώθηκε από κοινού από τον Γουόρνερ και τον Μπιν Χαμάμ- υπό την αιγίδα της Ποδοσφαιρικής Ένωσης της Καραϊβικής (CFU) με αντικείμενο τις εκλογές της 1ης Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί πως η CFU είναι η μεγαλύτερη δύναμη στην ConCaCAF καθώς εκπροσωπείται με 30 μέλη από τα συνολικά 40 που απαρτίζουν την συνομοσπονδία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχει η αναφορά του Μπλέιζερ προκύπτουν κατηγορίες δωροδοκίας για τα δυο στελέχη της ΦΙΦΑ και έτσι καλούνται να καταθέσουν στην επιτροπή δεοντολογίας, ενώ μαζί τους καλούνται και δυο στελέχη της CFU.

Τόσο ο Γουόρνερ όσο και συνεργάτης του Χαμάμ ήταν πρωταγωνιστές καταγγελιών από την Αγγλία. Σύμφωνα με μαρτυρία του πρώην προέδρου της αγγλικής ομοσπονδίας Λόρδου Τρίσμαν, ο Γουόρνερ είχε ζητήσει αντάλλαγμα προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα της Αγγλίας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, ενώ μετά από έρευνα των «Sunday Times» προέκυψε πως στενός συνεργάτης του Χαμάμ είχε δώσει 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε δυο στελέχη της ΦΙΦΑ για να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Κατάρ για το 2022.

TAGS: