Αναζητώντας τη ...γενιά του 92!

Η πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε πριν λίγες μέρες το 19ο πρωτάθλημα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην Αγγλία. Η ομάδα νέων του συλλόγου, με την σειρά της, κυνηγά τον 10ο τίτλο της που θα διευρύνει την επίδοση της ως πολυνίκη του θεσμού. Η πρώτη πράξη θα παιχθεί σήμερα στο «Μπραμαλ Λειν» στον πρώτο τελικό του FA Youth Cup κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.



Αναζητώντας τη ...γενιά του 92!

Στο γήπεδο αναμένεται να βρεθούν πάνω από 30,000 θεατές, ανάμεσα στους οποίους θα είναι ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και ο Μπόμπι Τσάρλτον ο οποίος στο παρελθόν έχει πανηγυρίσει τρεις φορές το τρόπαιο ως μέλος της ομάδας νέων των «κόκκινων διαβόλων».

Αν για τους οπαδούς των «λεπίδων» ο αποψινός τελικός (στον οποίο μετέχει για πρώτη φορά η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), είναι μια ευκαιρία για να απαλύνουν τον πόνο για τον υποβιβασμό της ανδρικής ομάδας στη League 1, ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον βρίσκεται στην αναζήτηση της… νέας γενιάς του 92’. Η ομάδα που αποτελούσαν τότε ο Ραιαν Γκίγκς, ο Νικι Μπατ, ο Ντειβιντ Μπέκαμ και ο Γκαρι Νέβιλ και κατέκτησε τη διοργάνωση, έγινε η βάση για να χτίσει ο Σκωτσέζος τη δική του δυναστεία, κάτι που θέλει να επαναλάβει. Ωστόσο ο ίδιος παραδέχεται πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο. «Είμαι πεπεισμένος πως καμία ομάδα παικτών δεν θα κάνει τέτοια αίσθηση στην Αγγλία όπως εκείνη του 1992».

Τελευταία φορά που οι «κόκκινοι διάβολοι» πανηγύρισαν τίτλο στην ομάδα νέων ήταν το 2003, με παίκτες όπως ο Φιλ Μπαρντσλει, ο Κιραν Ρίτσαρντσον, ο Πολ ΜακΣειν, ο Σιλβαν Ιμπανκς-Μπλεικ και ο Κρις Ιγκλς. Πλην του Ριτσαρντσον κανείς από τους υπόλοιπους κατάφερε να φτάσει διψήφιο αριθμό συμμετοχών στην πρώτη ομάδα.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ο σύλλογος αναζήτησε σε άλλα…φυτώρια νεαρούς παίκτες όπως ο Ρούνει, ο Ρονάλντο, ο Νάνι, ο Αντερσον και ο Χερντάντεζ. «Έχουμε φέρει νέους παίκτες από άλλες ομάδες, αλλά θέλουμε να «παράγουμε» και τους δικούς μας. Πιστεύω πως υπάρχουν αρκετοί στην τωρινή ομάδα που τα πηγαίνουν πραγματικά καλά» τόνισε ο Φέργκιουσον. Κάποιοι απο αυτούς που έχουν τραβήξει την προσοχή του Σκωτσέζου είναι : 

Ο Ραβελ Μόρισον χαρακτηρίζεται ως ο πιο χαρισματικός ποδοσφαιριστής από την εποχή του Πολ Σκόουλς, όμως ο ατίθασος χαρακτήρας του 18χρονου έχει προκαλέσει προβλήματα και έχει περάσει ήδη δυο φορές την πόρτα του δικαστηρίου ως κατηγορούμενος.

Ο Ραιν Τανικλιφ είναι μέλος της ομάδας από το 2008 και ήδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις κυρίως για τις δυναμικές του κούρσες. Θεωρείται  πως μπορεί να κάνει τα πάντα στο χώρο του κέντρου.

Ο Γάλλος με καταγωγή από τη Γουινέα Πολ Πογκμπα είναι ένα ακόμη αστέρι της ομάδας και πολλοί τον συγκρίνουν με τον Βιειρά και τον Εσιεν. Ο 18χρόνος είχε ξεκινήσει από τις ακαδημίες της Χάβρης και η απόκτηση του από τη Γιουναιτεντ είχε προκαλέσει διαμάχη μεταξύ των δυο συλλόγων.

Η ομάδα διαθέτει και τα αδέλφια Κιν (τα οποία δεν έχουν κάποια σχέση με τον Ροι Κιν) αλλά έχουν τραβήξει τα βλέμματα. Ο Μαικλ αγωνίζεται ως μπακ και ο Γουιλ ως επιθετικός, ο οποίος με χατ-τρικ χάρισε την πρόκριση κόντρα στην Τσέλσι στον ημιτελικό της διοργάνωσης.