Πρώην της FIFA, o μιζαδόρος!

To όνομα του ανθρώπου που φέρεται να μεσολάβησε να δοθεί η «μίζα» στον Ισα Χαγιάτου και τον Ζακ Ανούμα προκειμένου να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Καταρ, αποκαλύφθηκε σήμερα.



Πρώην της FIFA, o μιζαδόρος!

Σύμφωνα με έγγραφο επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Βρετανίας, ο Αμαντου Ντιαλο ο οποίος υπήρξε πρώην συνεργάτης της FIFA είναι αυτός που κανόνισε να δοθεί 1,5 εκατομμύρια λίρες στα δυο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής ως αντάλλαγμα για τις ψήφους τους.

Η σχέση του Ντιαλό με την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε σήμερα και από την FIFA, η οποία τόνισε πως υπήρξε συνεργάτης της από το 2001 μέχρι και το 2007 απασχολούμενος στο πρόγραμμα Goal, του οποίου πρόεδρος υπήρξε ο Μοχάμεντ Μπιν Χαμαμ.

Μέσα από αυτή την απασχόληση προκύπτει και η φιλική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Ντιαλό και του παράγοντα από το Καταρ.

Μάλιστα ο Ντιαλό είναι μέλος του τιμ που εργάζεται για την υποψηφιότητα του Μπιν Χαμαμ για την προεδρία της FIFA. Υπενθυμίζουμε πως ο Χαμάμ είναι πρόεδρος της ασιατικής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου και αντίπαλος του Μπλατερ στις εκλογές της 1ης Ιουνίου, ενώ θεωρείται ο άνθρωπος που κατάφερε να φέρει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ.

Ο…ρόλος του Ντιαλό σε αυτή την υπόθεση, αποκαλύφθηκε από τον πρώην γενικό γραμματέα της FIFΑ Μισέλ Ζεν Ρουφίνεν, ο οποίος επεσήμανε πως το στέλεχος από τη Γουινέα είχε αναλάβει για λογαριασμό του Κατάρ τις διαπραγματεύσεις με μέλη της FIFA από την Αφρική προκειμένου να δώσουν έναντι ανταλλάγματος την ψήφο τους στο Κατάρ.

TAGS: