Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι

Τι και αν η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα των περισσοτέρων, σύμφωνα με τη Rich List που δημοσιεύουν κάθε χρόνο οι Sunday Times, οι πλούσιοι στη Βρετανία γίνονται ακόμη πλουσιότεροι.



Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι

Η λίστα αποτελείται από τους 1000 πλουσιότερους ανθρώπους  και οικογένειες των οποίων η συνολική περιουσία αγγίζει τα 395,8 δις λίρες, παρουσιάζοντας αύξηση 18% σε σχέση με πέρυσι.

Για μια ακόμη χρονιά στην κορυφή βρίσκεται ο Ινδος Λασκμι Μιταλ ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης εταιρείας χαλυβουργίας στον κόσμο. Η περιούσια του Μιταλ και της οικογένειας του αν και έχασε περίπου 5 δις φτάνει 17,5 δις λίρες. Η παραμονή του στην 1η θέση της λίστας συνοδεύτηκε και από τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Τσαμπιονσιπ από την ΚΠΡ, της οποίας είναι ιδιοκτήτης.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο μέτοχος της Αρσεναλ Αλισερ Ουσμάνοφ με περιουσία 12,4 δις, ανέβηκε έξι θέσεις σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ένα ακόμη πρόσωπο σχετιζόμενο με το αγγλικό ποδόσφαιρο, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Η περιουσία του Ρώσου μεγιστάνα αγγίζει τα 10,3 δις λίρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των ανθρώπων των οποίων η περιουσία αποτιμάται σε δισεκατομμύρια αυξήθηκε από τους 53 στους 73, ενώ μόνο οι μισοί που απαρτίζουν τη Rich List είναι Βρετανοί.