Τσικα-cheatο!

Έξαλλοι είναι στη Νιούκαστλ με την ενέργεια του Χαβιέ Ερνάντες να εκβιάσει το πέναλτι στη φάση του 91ου λεπτού. Ο Άλαν Πάρντιου μίλησε για σωστή απόφαση του διαιτητή να μην καταλογίσει τίποτα, ενώ ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κάνει λόγο για αδικία της ομάδας του.



Τσικα-cheatο!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα βρήκε «σκούρα» κόντρα στη Νιούκαστλ και έμεινε στο 0-0, δίνοντας έτσι παράταση στην αγωνία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα έγινε στα τελευταία λεπτά, όταν ο Χαβιέ Έρνάντες ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντάνι Σίμπσον. Ο Λι Ρόμπερτ θεώρησε ότι ο «Τσικαρίτο» θέλησε να εκβιάσει το πέναλτι και έδειξε στον επιθετικό της Γιουνάιτεντ την κίτρινη κάρτα.

«Πιστεύω ότι ο Ντάνι δεν άγγιξε τον Ερνάντες, αν και ήταν επικίνδυνο έτσι όπως έβαλε το πόδι του. Σίγουρα ο Ερνάντες έπεσε για το πέναλτι, δείτε το και εσείς», δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ο Πάρντιου και στάθηκε στην απόφαση του Λι Ρόμπερτ: «Πρέπει να πω τα καλύτερα για το διαιτητή γιατί έδειξε γενναιότητα η απόφασή του. Με τη Μάντσεστερ να πιέζει για το γκολ που θα της έδινε τη νίκη και μάλιστα στο 91’ δεν είναι εύκολο να μην επηρεαστείς».

Εντελώς αντίθετη άποψη έχει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος έκανε λόγο για αδικία της ομάδας του στη φάση του πέναλτι, αν και παραδέχθηκε ότι η διαιτησία, σε γενικές γραμμές, ήταν σχεδόν άψογη. «Ήταν καθαρό πέναλτι και είναι άδικο και που δεν μας το έδωσαν και που ο «Τσικαρίτο» πήρε κίτρινη. Η διαιτησία, πάντως, σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλή και το μόνο πράγμα που μας ενόχλησε ήταν η φάση του 91ου λεπτού», δήλωσε ο Σκωτσέζος τεχνικός, ο οποίος θέλησε να προστατέψει τον Μεξικανό επιθετικό λέγοντας ότι «δεν είναι από τους παίκτες που θα εκβιάσει καταστάσεις και που πέφτει εύκολα».