Σίτι - Γιουνάιτεντ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ

Τριανταπέντε ολόκληρα χρόνια περιμένει η Μάντσεστερ Σίτι για να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο και φέτος, βρίσκεται μια ανάσα από αυτό! Οι «πολίτες» επικράτησαν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 1-0 στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ και πάνε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί τη 14η Μαΐου! Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι, πέτυχε ο Γιάγια Τουρέ στο 52ο λεπτό.



Σίτι - Γιουνάιτεντ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ
90' + 5' Λήξη του αγώνα! Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, επικρατώντας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 1-0 στον ημιτελικό του Γουέμπλεϊ!
 
Συμπληρώθηκαν τα 90 λεπτά και ο 4ος διαιτητής έδειξε πέντε λεπτά επιπλέον.
 
86' Αλλαγή για τη Σίτι. Ο Βιεϊρά παίρνει τη θέση του Σίλβα.
 
84' Τελευταία αλλαγή για τη Γιουνάιτεντ. Στη θέση του Ο'Σέι, πέρασε ο Φάμπιο.
 
79' Πρώτη αλλαγή για τη Σίτι. Ο Άνταμ Τζόνσον άφησε τη θέση του στον Σον Ράιτ Φίλιπς.
 
74' Δεύτερη αλλαγή για τη Γιουνάιτεντ. Ο Άντερσον μπαίνει στο παιχνίδι και φεύγει ο Μπερμπάτοφ.
 
72' Κόκκινη κάρτα στον Σκόουλς! Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού έμεινε με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Πολ Σκόουλς. Σωστή η απόφαση του ρέφερι να του δείξει το δρόμο για τα αποδυτήρια, αφού ο έμπειρος μέσος χτύπησε επικίνδυνα τον Ζαμπαλέτα με τη σχάρα του παπουτσιού του, στον μηρό.
 
66' Δοκάρι για τη Γιουνάιτεντ! Ο Νάνι ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της Σίτι, είδε όμως τον Χαρτ να βρίσκει τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα, να τη στέλνει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να απομακρύνεται ο κίνδυνος.
 
65' Αλλαγή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κάνει το σύστημά της, ακόμη πιο επιθετικό. Ο Ερνάντεζ περνάει στη θέση του Νάνι.
 
Συμπληρώθηκε μια ώρα αγώνα στο Γουέμπλεϊ και η Σίτι έχει εμφανιστεί... μεταμορφωμένη στον αγωνιστικό χώρο μετά την ανάπαυλα! Έχει πάρει το προβάδισμα στο σκορ με το γκολ του Τουρέ και οι επισκέψεις της στην περιοχή του Φαν ντερ Σαρ ολοένα και πληθαίνουν!
 
52' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙ! Ο Φαν ντερ Σαρ απομακρύνει λανθασμένα τη μπάλα, ο Σίλβα γίνεται αποδέκτης έξω από την περιοχή, όμως ακόμη ένα λάθος της άμυνας της Γιουνάιτεντ από τον Κάρικ, επιτρέπει στον Γιάγια Τουρέ να εισβάλει στα αντίπαλα καρέ και να πλασάρει για να γράψει το 1-0!
 
46' Έναρξη δευτέρου μέρους, με τη Σίτι στη σέντρα.
 
45' + 2' Λήξη του πρώτου μέρους, 0-0 το σκορ.
 
43' Διπλή καλή ευκαιρία για τη Σίτι! Ο Μάριο Μπαλοτέλι βρήκε χώρο στην άμυνα της Γιουνάιτεντ και λίγο πριν μπει στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλ κόντραρε στον Βίντιτς. Στην εξέλιξη της φάσης και με την εκτέλεση του κόρνερ, ο Κομπανί δοκίμασε το πόδι του από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, αν και προκάλεσε την ανησυχία του Φαν ντερ Σαρ.
 
34' Ο Μπαλοτέλι δοκιμάζει τα ρεφλέξ του Φαν ντερ Σαρ! Ο Ιταλός φορ της Σίτι βρήκε χώρο για να κάνει το μακρινό σουτ και ανάγκασε τον Ολλανδό πορτιέρο της Γιουνάιτεντ σε ενστικτώδη επέμβαση.
 
32' Πρώτη καλή στιγμή για τη Σίτι! Ο Γκάρεθ Μπάρι έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή της Γιουνάιτεντ και έκανε το γυριστό σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Φαν ντερ Σαρ.
 
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού στο Γουέμπλεϊ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πατάει πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τη Σίτι να εμφανίζεται μέχρι στιγμής πολύ κατώτερη των απαιτήσεων του ματς.
 
25' Κεφαλιά του Κάρικ, η μπάλα έφυγε πολύ πλάγια, άουτ.
 
15' Διπλή χαμένη ευκαιρία για τη Γιουνάιτεντ! Αρχικά, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ βρέθηκε απέναντι από τον Χαρτ, αλλά ο τελευταίος απομάκρυνε το τετ - α - τετ με τον Βούλγαρο φορ, ενώ στη συνέχεια, ο έμπειρος στράικερ δεν θα καταφέρει να πλασάρει σωστά εξ επαφής, έπειτα από παράλληλη μπαλιά του Νάνι.
 
11' Ο Άνταμ Τζόνσον δοκιμάζει το πόδι του, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φαν ντερ Σαρ.
 
5' Αναγνωριστικές μπαλιές από τους παίκτες των δύο ομάδων, χωρίς κάτι ουσιαστικό μέχρι στιγμής.
 
1' Σέντρα στο ματς, με τους παίκτες της Γιουνάιτεντ στη μπάλα.
 
Οι ατάκες των δύο προπονητών: Πριν τη σέντρα του παιχνιδιού, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τόνισε: «Είναι η ευκαιρία μας να αλλάξουμε την ιστορία», ενώ ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον απεφάνθη: «Είναι πάντα πολύ ωραίο να παίζεις έναν ημιτελικό, αλλά είναι ακόμη πιο ωραίο όταν ξέρεις ότι θα παίξεις στον τελικό. Πρέπει να πάρουμε την πρόκριση».
 
Όπως ακριβώς αναμενόταν, το «στολίδι» του Λονδίνου είναι κατάμεστο από τους οπαδούς των δύο αντίζηλων συλλόγων του Μάντσεστερ. Όλα έτοιμα...
 
Στο ντέρμπι των... απουσιών, για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Αγγλίας, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Ρομπέρτο Μαντσίνι κατέστρωσαν τα πλάνα τους ως εξής:
 
Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ, Ντε Γιονγκ, Μπάρι, Άνταμ Τζόνσον, Γιάγια Τουρέ, Σίλβα, Μπαλοτέλι
 
Στον πάγκο: Τέιλορ, Μπογιάτα, Βιεϊρά, Μίλνερ, Ράιτ – Φίλιπς, Τζέκο, Τζο 
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φαν ντερ Σαρ, Ο’Σέι, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Παρκ, Σκόουλς, Κάρικ, Βαλένσια, Μπερμπάτοφ, Νάνι 
Στον πάγκο: Κούτσακ, Όουεν, Άντερσον, Σμόλινγκ, Ερνάντεζ, Φάμπιο, Γκίμπσον 
Υπενθυμίζεται πως ο Κάρλος Τέβες είναι απών λόγω τραυματισμού, με τον Γουέιν Ρούνεϊ να απουσιάζει για τους «κόκκινους διαβόλους», λόγω τιμωρίας. Οι Μάριο Μπαλοτέλι και Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ πήραν τις θέσεις των προαναφερθέντων στη γραμμή κρούσης των δύο συλλόγων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ράιαν Γκιγκς δεν βρίσκεται ούτε καν στον πάγκο της Γιουνάιτεντ...

TAGS: