H νέα εποχή των …γυναικών

Την Τετάρτη στις 19:30 θα γίνει η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα γυναικών που διοργανώνει η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, με τις αλλαγές που έχουν γίνει να αποτελούν δέλεαρ για τους φιλάθλους, όπως τονίζει η αρχηγός της Άρσεναλ, Φέιν Γουάιτ.



H νέα εποχή των …γυναικών

Το ντέρμπι μεταξύ της Άρσεναλ και της Τσέλσι θα είναι το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, καθώς το πρωτάθλημα ξεκινά στις 13 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο. Η αγγλική ομοσπονδία θέλει με αυτόν τον τρόπο να κάνει πιο ελκυστικό το πρωτάθλημα γυναικών και έχει επενδύσει πολλά στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Από την πλευρά της, η αρχηγός της Άρσεναλ και της εθνικής Αγγλίας, Φέιν Γουάιτ, τόνισε ότι ο σχεδιασμός είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. «Το να παίζουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κάνει το προϊόν πιο προσβάσιμο και ελκυστικό στις οικογένειας και γενικά στο φίλαθλο κοινό», δήλωσε η 33χρονη παίκτρια.

Η αγγλική ομοσπονδία, θέλοντας να δώσει κίνητρα στην ανάπτυξη των ακαδημιών και στη χρησιμοποίηση ταλαντούχων παικτριών, έχει βάλει περιορισμούς στις ομάδες, οι οποίες θα μπορούν να δίνουν μισθό 20χιλ. λιρών μόνο σε 4 παίκτριες, ενώ θα υπάρχει και διακοπή του πρωταθλήματος πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στη Γερμανία. Μάλιστα, το παιχνίδι μεταξύ της Άρσεναλ και της Τσέλσι θα είναι ένα από τα 6 παιχνίδια, συνολικά σε όλα τα αθλήματα, που θα μεταδώσει την Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο «ESPN».