Το …σκληρό πόκερ Ουσμάνοφ-Κροένκε

Μπορεί η Άρσεναλ να ανήκει, πλέον, στον Στάν Κροένκε, όμως όπως αποκαλύπτει η «Daily Telegraph» υπήρξε αρκετό παρασκήνιο τις τελευταίες ώρες πριν την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών, καθώς ο Άλισερ Ουσμάνοφ προσπάθησε 2 φορές να …κόψει πρώτος το νήμα και να γίνει το απόλυτο αφεντικό.



Το …σκληρό πόκερ Ουσμάνοφ-Κροένκε

Ο Ουσμάνοφ έχει στην κατοχή του το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο των μετοχών της ομάδας και είχε εκφράσει εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια την επιθυμία του να γίνει το απόλυτο αφεντικό στο «Έμιρεϊτς». Αυτό, λοιπόν, προσπάθησε να κάνει το βράδυ της Κυριακής, λίγες ώρες πριν η Άρσεναλ περάσει στα χέρια του Κροένκε.

Όπως αποκαλύπτει η αγγλική εφημερίδα, το …σκληρό πόκερ ξεκίνησε μόλις ο Ουσμάνοφ πληροφορήθηκε ότι η Λαίδη Μπρέισγουελ-Σμιθ έχει συμφωνήσει να μεταβιβάσει το ποσοστό της στον 63χρονο Αμερικάνο. Τότε κατέθεσε επίσημη πρόταση για την εξαγορά των μετοχών της ομάδας. Η πρόταση του Ουσμπέκου επιχειρηματία προέβλεπε τιμή ανά μετοχή τις 12.500 λίρες, κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό. Στη συνέχεια, ο Ουσμάνοφ αύξησε την προσφορά του στις 13.000 ανά μετοχή, όμως και πάλι η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λαίδη Μπρέισγουελ-Σμιθ πούλησε το μερίδιό της στον Κροένκε στην τιμή των 11.750 ανά μετοχή, χάνοντας με αυτόν τον τρόπο 12,3εκ. λίρες. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας, όταν και άρχισαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο.

Όπως αναφέρει η «Daily Telegraph», ο Ουσμάνοφ είναι ιδιαίτερα εξοργισμένος με την εξέλιξη των πραγμάτων, αν και επισήμως δεν έχει τοποθετηθεί για την αλλαγή σκυτάλης στην ιδιοκτησία της ομάδας. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να διατηρήσει το 27% που έχει στην κατοχή του