Οι αριθμοί «παίζουν» μπάλα

Η 32η αγωνιστική αποτελεί παρελθόν και το england365.gr σας παρουσιάζει τι έγινε το Σαββατοκύριακο στην Πρέμιερ Λιγκ με αριθμούς και στατιστικά.



Οι αριθμοί «παίζουν» μπάλα

- Ο Θιο Γουόλκοτ έδωσε άλλη μια ασίστ και πλέον έχει το ρεκόρ στην Πρέμιερ σε αντιστοιχία ασίστ-χρόνου, αφού ο μ.ο. του είναι 1 ασίστ/169 λεπτά.

- Η Νιούκαστλ έχει το χαμηλότερο ποσοστό σε γκολ που έχουν σημειωθεί με κεφαλιές, με τους «ανθρακωρύχους» να έχουν σημειώσει το 11% των τερμάτων τους με αυτόν τον τρόπο.

- Οι τελευταίες 5 ασίστ του Θιο Γουόλκοτ έχουν καταλήξει σε γκολ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

- Η Άρσεναλ έχει σκοράρει 12 φορές στο πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα.

- Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έχει πετύχει 20 γκολ στις τελευταίες του 21 εμφανίσεις στην αρχική ενδεκάδα της Άρσεναλ.

- Μόλις 1 νίκη μετράει στα 11 τελευταία της παιχνίδια η Μπλάκπουλ, η οποία έχει 13 αγωνιστικές να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

- Δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό η Γουίγκαν, βάση παράδοσης, αφού μόνο η Κόβεντρι την περίοδο 1996-1997 κατάφερε να παραμείνει στην Πρέμιερ, ενώ ήταν στον πάτο της βαθμολογίας με 6 αγωνιστικές να απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος.

- Συνεχίζει να μην σκοράρει ο Φερνάντο Τόρες, ο οποίος συμπλήρωσε 648 λεπτά χωρίς γκολ, με 28 σουτ προς τις αντίπαλες εστίες.

- Το 71% των τελευταίων 24 γκολ της Τσέλσι έχουν σημειωθεί στο δεύτερο ημίχρονο (17/24).

- Τα 11 γκολ έφτασε ο Πίτερ Οντεμβίγκι με τη φανέλα της Γουέστ Μπρομ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ γκολ από παίκτη της ομάδας μέσα σε μια σεζόν.