Liverpool F.C(elebs)

Η Λίβερπουλ είναι κάτι παραπάνω από μια ποδοσφαιρική ομάδα, όπως αναφέρουν οι ανά τον κόσμο οπαδοί της. Ποιοι, όμως, είναι οι πιο γνωστοί εξ’ αυτών; Το england365.gr σας τους παρουσιάζει.



Liverpool F.C(elebs)

Νέλσον Μαντέλα

Το 1994, ο Μαντέλα «αποκάλυψε» στον Τζον Μπαρνς την αγάπη του για την ομάδα και ο τελευταίος του έδωσε μια φανέλα της Λίβερπουλ, σε συνάντησή του με τον πρώην πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής.

Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ

Ένας από τους πιο γνωστούς φιλάθλους της Λίβερπουλ, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ, υποστήριξε ακόμη περισσότερο την ομάδα μετά την προσθήκη σε αυτή του Γέρζι Ντούντεκ, λόγω της κοινής τους καταγωγής (πολωνική).

Σάμιουελ Λ. Τζάκσον

Ο ηθοποιός ερωτεύτηκε τους «κόκκινους» όταν παρακολούθησε το ντέρμπι Λίβερπουλ-Έβερτον και ενθουσιάστηκε με την ατμόσφαιρα στο Kop.

Αντζελίνα Τζολί

Σε ερώτησή που της έγινε αν θα επιτρέψει στο γιό της, Μάντοξ, να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, η Αμερικανίδα ηθοποιός απάντησε απλά και καθαρά: «Μόνο αν πρόκειται να αγωνιστεί στη Λίβερπουλ».

Λίαμ Νίσον

Ο Ιρλανδός ηθοποιός έχει μεταδώσει την αγάπη του για την ομάδα και στους δυο του γιους, ενώ παρακολούθησε μαζί τους το παιχνίδι κόντρα στη Φούλαμ πριν 2 χρόνια.

Ντάνιελ Κρεγκ

Άλλος ένας ηθοποιός στο «κλαμπ» των οπαδών της ομάδας του Κένι Νταλγκλίς. Ο …Τζέιμς Μποντ έχει ως είδωλο τον Στίβεν Τζέραρντ, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει παρακολουθήσει αγώνα στο «Άνφιλντ».

Μάικ Μάγιερς

Ο ηθοποιός (γνωστός από το Όστιν Πάουερς) κατάγεται από το Old Swan, περιοχή του Λίβερπουλ, και είναι οπαδός της ομάδας από νεαρή ηλικία.

Κιμ Κατράλ

Η …Σαμάνθα του Sex and the City δεν έχει κρύψει ποτέ την προτίμησή της στη Λίβερπουλ και, μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο ήταν καλεσμένη του Στίβεν Τζέραρντ στο παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Τσέλσι, όπου και πανηγύριζε με κασκόλ της ομάδας. Είναι γεννημένη στο Mossey Hill του Λίβερπουλ.

Καρολίν Βοζνιάκι

Δεν είναι και πολύ δύσκολο να μαντέψει κανείς τις συλλογικές προτιμήσεις της Δανέζας τενίστριας, αφού όπως η ίδια αποκάλυψε προπονείται φορώντας την κόκκινη φανέλα.

Dr. Dre

Το τραγούδι που ηχογράφησε με τον Τζον Μπαρνς το 1998 ήταν η αφορμή για να «κολλήσει» ο Αμερικάνος ράπερ με τη Λίβερπουλ. Το «Anfield Rap», βέβαια, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας…

Σβεν Γκόραν Έρικσον

Από τα …γεννοφάσκια υποστηρίζει τους «reds» ο Σουηδός, ο οποίος παρακολουθεί ανελλιπώς την αγαπημένη του ομάδα, όπως παραδέχεται.

Μπίλι Μπομπ Θόρτον

Στο περιοδικό «Empire» εκμυστηρεύτηκε την αγάπη του για τη Λίβερπουλ ο ηθοποιός-μουσικός, ο οποίος είναι τακτικός …θαμώνας στα επίσημα του «Άνφιλντ».

Κλάιβ Όουεν

Ο Βρετανός ηθοποιός είναι από τους πιο γνωστούς «άρρωστους» οπαδούς των «κόκκινων», και έχει δηλώσει ότι ακόμη και όταν είναι στο Χόλυγουντ για τα γυρίσματα κάποιας ταινίας, δεν χάνει τους αγώνες της ομάδας.

Ντινγκ Τζουνχούι

Ο Κινέζος «αστέρας» του σνούκερ έχει φωτογραφηθεί με φανέλα της Λίβερπουλ, καθώς πανηγυρίζει μια από τις νίκες του.

Λάουρα Ντέιβις

Η Ντέιβις θεωρείται η πιο επιτυχημένη γυναίκα γκόλφερ, έχοντας 78 νίκες, ενώ η φωτογραφία της με τον Στίβεν Τζέραρντ φιγουράρει στο γραφείο της.

Θίο Γουόλκοτ

Ο επιθετικός της Άρσεναλ ποτέ δεν έχει κρύψει τα αισθήματά του για την αντίπαλό του, ενώ στη …λατρεία της Λίβερπουλ τον μύησε ο πατέρας του.

Κέβιν Νόλαν

Γεννημένος στο Τόξτεθ του Λίβερπουλ, έχει εκφράσει την αγάπη του για την ομάδα, αν και ο αγαπημένος του παίκτης ήταν ο Ερίκ Καντονά, της «μισητής» Γιουνάιτεντ.

Ρίο Φέρντιναντ

Με είδωλο τον Τζον Μπαρνς, δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίζει τη Λίβερπουλ ο αμυντικός της Γιουνάιτεντ. «Όταν ήμουν μικρός, η Λίβερπουλ τα πήγαινε πολύ καλά, ειδικά με Μπαρνς και Όλντριτζ, όταν η Μάντσεστερ δεν ήταν και κάτι το τρομερό», θα δηλώσει στο επίσημο κανάλι της Γιουνάιτεντ ο Φέρντιναντ.


Δείτε τον Κλάιβ Όουεν να μιλά για τη μεγάλη του αγάπη:


Χορέψτε ραπ με τον …ύμνο της Λίβερπουλ