Premier League: 28η Αγωνιστική (preview)

Λίγη από τη δόξα και την προβολή του τελικού του Λιγκ Καπ θέλουν να «κλέψουν» τα δύο παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ. Η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ δοκιμάζονται κόντρα σε Φούλαμ και Γουέστ Χαμ αντίστοιχα, με τους 3 βαθμούς της νίκης να αποτελούν μονόδρομο για όλες τις ομάδες.



Premier League: 28η Αγωνιστική (preview)

Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ

Για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά, Σίτι και Φούλαμ διεκδικούν την νίκη. Οι γηπεδούχοι έχουν ξεχάσει την υπόθεση τίτλος και μάχονται για την τρίτη θέση με την Τότεναμ. Στον αντίποδα, οι Λονδρέζοι ταξιδεύουν στο Μάντσεστερ όντας, μόλις, 3 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Ταυτόχρονα η Φούλαμ έχει και την προϊστορία να …την κυνηγάει, καθώς έχει κερδίσει μόλις 6 φορές στις 25 τελευταίες επισκέψεις στην πόλη της Βόρειας Αγγλίας, με αντίπαλο τους "πολίτες".

Στα αγωνιστικά νέα, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, καθώς εκτός μάχης τέθηκαν οι τραυματίες Μίλνερ, Ρίτσαρντς, Ντε Γιονγκ, Γκίβεν και Τζόνσον. Επίσης, αμφίβολος για την αναμέτρηση είναι και ο αμυντικός Βινσέντ Κομπανί, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον Άρη, με πιθανότερους αντικαταστάτες του τους Τουρέ και Μπόατενγκ.

Από την άλλη, και η Φούλαμ αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών με τους Ετούχου, Σεντέρος, Καμαρά και Σίντγουελ να παραμένουν εκτός. Ο Μαρκ Χιουζ, ο οποίος απολύθηκε πριν ένα χρόνο από τη Σίτι και επιστρέφει στο πρώην «σπίτι» του, θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τη χρησιμοποίηση του Μπόμπι Ζαμόρα, ο οποίος δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος.


Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ

Μεγάλο παιχνίδι στο «Άπτον Παρκ», όπου η Γουέστ Χαμ θέλει να πάρει τους 3 βαθμούς για να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας, αν και δέχεται γκολ σε όλα της τα τελευταία 9 παιχνίδια. Από την άλλη, η Λίβερπουλ χρειάζεται απεγνωσμένα βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να προλάβει την Τσέλσι για την 5η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Αν και το αήττητο σερί έφτασε στα 8 παιχνίδια, μετά και τη νίκη κόντρα στη Σπάρτα, κανείς στους «κόκκινους» δεν …πετάει στα σύννεφα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Άβρααμ Γκραντ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών. Στο απουσιολόγιο θα βρίσκεται ο Μάθιου Άπσον, ο Ρόμπι Κιν, ενώ αμφίβολοι είναι οι Ομπίνα, Κόλισον και Ντάιερ.

Οι «κόκκινοι» εξακολουθούν να στερούνται των υπηρεσιών του Άντι Κάρολ, απών και ο Φάμπιο Αουρέλιο ενώ ο Στίβεν Τζέραρντ αναμένεται να κάνει την επανεμφάνισή του στην αρχική ενδεκάδα. Οι συμμετοχές των Κέλι, Άγκερ και Γκέν Τζόνσον αναμένεται να αποφασιστούν λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Πιθανές ενδεκάδες

Γουέστ Χαμ: Γκριν – Γιάκομπσεν, Μανουέλ Ντα Κόστα, Ριντ, Μπριτζ – Νομπλ, Πάρκερ, Χιτσλμπέργκερ, Μπόα Μόρτε – Ο’ Νιλ, Ντεμπά Μπα

Λίβερπουλ: Ρέινα – Κέλι, Κάραγκερ, Σκρτελ, Γουίλσον – Λούκας, Μεϊρέλες – Κάουτ, Τζέραρντ, Ροντρίγκες - Σουάρες