Premier League: 28η αγωνιστική (preview)

Μια μέρα πριν οι Άρσεναλ και Μπέρμιγχαμ «συγκρουστούν» με φόντο το Λιγκ Καπ, η δράση στην Πρέμιερ Λιγκ αρχίζει και πάλι, μετά το μικρό διάλειμμα για το Κύπελλο Αγγλίας. Μάχη για γερά νεύρα στο «Μολινό» ανάμεσα στη Γουλβς και τη Μπλάκπουλ, αναμέτρηση με… άρωμα Ευρώπης για Νιούκαστλ και Μπόλτον.



Premier League: 28η αγωνιστική (preview)

Πιο αναλυτικά:

Άστον Βίλα – Μπλάκμπερν

Την καλύτερή του περίοδο στο «Βίλα Παρκ» διανύει ο Ζεράρ Ουγιέ! Η Άστον Βίλα έχει ηττηθεί μόλις μια φορά (3-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) στα τελευταία έξι παιχνίδια, χωρίς όμως αυτό να μειώνει την ανάγκη για την κατάκτηση ακόμη περισσότερων βαθμών. Το +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού δεν είναι ικανοποιητικό, με τους «χωριάτες» να προέρχονται από την ισοπαλία (1-1) με τη Μπλάκπουλ, παιχνίδι στο οποίο ο Ζαν Μακούν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και σήμερα θα εκτίσει την πρώτη αγωνιστική της τιμωρίας του. Οι Κάρλος Κουεγιάρ και Τζέιμς Κόλινς κρίθηκαν ανέτοιμοι από τον Ουγιέ, όμως ο Λουκ Γιάνγκ αναμένεται να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα της ομάδας.

Στην αντίπερα όχθη, η απόδοση της Μπλάκμπερν στην ισοπαλία (0-0) με τη Νιούκαστλ την προηγούμενη αγωνιστική, σκορπά ανησυχία στους «ρόβερς», που πριν την κατάκτηση του ενός βαθμού, προέρχονταν από δύο σερί ήττες (1-0 από Τότεναμ, 4-3 από Γουίγκαν). Σαν να μην έφτανε αυτό, ο αμυντικός της ομάδας, Ράιαν Νίλσεν, πέρασε ώρες μεγάλες αγωνίας με τον ισχυρό σεισμό στη Νέα Ζηλανδία, μέχρι να ενημερωθεί ότι όλα τα συγγενικά του πρόσωπα ήταν σώα και αβλαβή. Εις ένδειξη πένθους και συμπαράστασης, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας του, θα αγωνιστεί με μαύρο περιβραχιόνιο. Εκτός αυτού, ο Κρις Σαμπά ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις προηγούμενες μέρες, αλλά αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Στιβ Κιν, ενώ ετοιμοπόλεμος κρίθηκε και ο Γκαέλ Ζιβέ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άστον Βίλα (4-4-2): Φρίντελ – Γουόλκερ, Νταν, Κόλινς, Κλαρκ – Άσλεϊ Γιάνγκ, Ρίο – Κόκερ, Πετρόφ, Ντάουνινγκ – Αγκμπονλαχόρ, Μπεντ

Μπλάκμπερν (4-4-2): Ρόμπινσον – Σαλγκάδο, Σαμπά, Νίλσεν, Όλσον – Εμέρτον, Τζόουνς, Νζοζί, Πέντερσεν – Κάλινιτς, Σάντα Κρουζ


Γουίγκαν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σύμφωνα με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεζ, η Γουίγκαν χρειάζεται τουλάχιστον 13 βαθμούς ακόμη για να σωθεί και να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ. Για να περάσει, όμως, από την θεωρία στην πράξη, είναι αρκετά δύσκολο, τη στιγμή που η ομάδα του έχει επικρατήσει μόλις μια φορά στα τελευταία εννέα της παιχνίδια. Η ισοπαλία (1-1) με τη Λίβερπουλ, στο πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι, μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχία, για τους «λάτικς» που αποχαιρέτησαν και το Κύπελλο Αγγλίας μετά την ήττα από τη Μπόλτον. Για την αναμέτρηση με τη Γιουνάιτεντ, ο Έμερσον Μπόις θα περάσει από τεστ ετοιμότητας για να διαπιστωθεί αν μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του συλλόγου, ενώ ο Καλούμ ΜακΜάναμαν θεωρείται αμφίβολος με πρόβλημα στο πόδι. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Τομ Κλέβερλι.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, στο αντίπαλο «στρατόπεδο», βλέπει την ομάδα του να πορεύεται εκ του ασφαλούς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρά το γεγονός πως «έσπασε» το αήττητο σερί που έτρεχαν οι «κόκκινοι διάβολοι». Έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του συνέπεια στα θετικά αποτελέσματα, κάτι που ίσως αποδειχθεί πολύ εύκολο κόντρα στη Γουίγκαν, απέναντι στην οποία, η ομάδα του Μάντσεστερ μετρά 12 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Οι Ράιαν Γκιγκς και Μάικλ Όουεν έχουν συμπεριληφθεί στην αποστολή, όχι όμως οι Ρίο Φέρντιναντ, Τζόνι Έβανς, Παρκ Τζι Σουνγκ και Άντερσον, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γουίγκαν (4-5-1): Αλ Χαμπσί – Γκόχουρι, Κάλντουελ, Αλκαράζ, Φιγκερόα – Ν’Ζόγκμπια, Γουότσον, ΜακΚάρθι, Ντιαμέ, Μόσες – Ρονταλέγκα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-4-2): Φαν ντερ Σαρ – Ράφαελ, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Εβρά – Νάνι, Φλέτσερ, Σκόουλς, Γκιγκς – Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ


Γουλβς – Μπλάκπουλ

Πολύ σημαντικός αποδεικνύεται ο παράγοντας έδρα για τη Γουλβς. Η ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι προσπαθεί να τον εκμεταλλευτεί στο έπακρο, στην προσπάθεια επιβίωσης στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας και απέναντι στη Μπλάκπουλ, θέλει να επαναλάβει επιτυχίες όπως οι νίκες κόντρα σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Μολινό». Οι «λύκοι» λίγο έλειψε να φύγουν από το «Χόθορνς» με τους τρεις βαθμούς την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά μια στιγμιαία αδράνεια, οδήγησε στο τελικό 1-1 και τους άφησε με την πίκρα. Κόντρα στη Μπλάκπουλ, ο Κέβιν Ντόιλ αναμένεται να δώσει δυναμικό «παρών», έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα στο μηρό, αλλά οι Κάιτλι και Μανσιέν έμειναν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμών.

Η ομάδα του Ίαν Χόλογουεϊ δείχνει να έχει βάλει… «φτερά» στα πόδια έπειτα από τη σπουδαία νίκη  επί της Τότεναμ με σκορ 3-1 μεσοβδόμαδα, γεγονός που την έφερε στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Η Μπλάκπουλ, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις απουσίες των «σπιρουνιών», αλλά τώρα καλείται να ανταπεξέλθει σε ακόμη μια εκτός έδρας αναμέτρηση, τη στιγμή που μακριά από την έδρα της, μετράει τρεις ήττες στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια έχοντας μείνει χωρίς βαθμό κόντρα στις Μάντσεστερ Σίτι, Γουέστ Μπρομ και Έβερτον. Στο «Μολινό», δεν θα έχει ούτε τον Τσάρλι Άνταμ που συμπλήρωσε το όριο των δέκα κίτρινων καρτών και θα απουσιάσει σε δύο αγώνες. Έτοιμος ο Λουκ Βάρνι, εκτός μάχης οι Τέιλορ – Φλέτσερ, Γκραντίν και Κρέινι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γουλβς (4-5-1): Χένεσι – Ζουμπάρ, Στίρμαν, Μπέρα, Ελοκόμπι – Χαμίλ, Μιλίχιας, Χένρι, Ο’Χάρα, Τζάρβις – Ντόιλ

Μπλάκπουλ (4-1-2-3): Κίνγκσον – Έρντλεϊ, Κάθκαρτ, Έβατ, Μπαπτίστ – Σιλβέστρ – Βον, Σάουθερν – Κορνιλένκο, Κάμπελ, Βάρνι


Έβερτον – Σάντερλαντ

Με περίσσια αισιοδοξία θα υποδεχτεί τη Σάντερλαντ στο «Γκούντισον Παρκ», η Έβερτον. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες βρίσκεται στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας έπειτα από τη νίκη – πρόκριση εις βάρος της Τσέλσι στη διαδικασία των πέναλτι και πλέον, επικεντρώνεται και πάλι στο πρωτάθλημα. Το τελευταίο παιχνίδι για την Πρέμιερ Λιγκ, ανάγκασε τον τεχνικό των «ζαχαρωτών» να παραδεχτεί πως ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις υπό τις οδηγίες του, που συνδυάστηκε από την ήττα με σκορ 2-0 από τη Μπόλτον. Πολλά τα προβλήματα για τον Μόγιες, που θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους αμφίβολους Κέιχιλ, Ρόντουελ, Φελαϊνί, Ανιτσέμπε και Σαχά. Πιθανότατα φανέλα βασικού για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο θα πάρει ο Φιλ Τζιαγκέλκα.

Άκρως θετικό το κλίμα στη Σάντερλαντ, με τον Στιβ Μπρους να ανανεώνει το συμβόλαιό του με την ομάδα μέχρι το 2014, ως μια έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης και της ικανοποίησης της διοίκησης στο πρόσωπό του. Η τελευταία αυτή εξέλιξη, σαφώς δεν μπορεί να σβήσει τις τρεις σερί ήττες από τις οποίες προέρχονται οι «μαύρες γάτες», ούτε το γεγονός της μίας μόνο νίκης (επί της Μπλάκπουλ) στα τελευταία πέντε ματς. Στα αρνητικά, προστίθενται και τα αγωνιστικά προβλήματα, που ξεκινούν με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο γόνατο ο Κρεγκ Γκόρντον και τον μυϊκό τραυματισμό που ταλαιπωρεί τον Τζακ Κόλμπακ. Σε πιο έντονους ρυθμούς προπονείται ο Φράιζερ Κάμπελ, εκτός αποστολής έμειναν οι Μάικλ Τέρνερ και Ντέιβιντ Μέιλερ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Έβερτον (4-4-2): Χάουαρντ – Νέβιλ, Τζιαγκέλκα, Ντιστέιν, Μπέινς – Κόουλμαν, Αρτέτα, Φελαϊνί, Οσμάν – Σαχά, Κέιχιλ

Σάντερλαντ (4-1-2-3): Μινιολέ – Ονουόχα, Μενσά, Μπραμπλ, Μπάρντσλεϊ – Χέντερσον – Ελμοχαμαντί, Μουντάρι – Σεσενιό, Γκιάν, Ρίτσαρντσον


Νιούκαστλ – Μπόλτον

Χαρακτήρα τελικού έχει αποκτήσει το παιχνίδι με τη Μπόλτον για τη Νιούκαστλ. Ο Άλαν Πάρντιου έχει διαμηνύσει στους ποδοσφαιριστές του πως οτιδήποτε άλλο πλην των τριών βαθμών της νίκης κόντρα στους «γουόντερερς» θα είναι αποτυχία και με την παρουσία των «καρακάξων» στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, οι γηπεδούχοι θέλουν να βάλουν θετικό πρόσημο δίπλα στην τρέχουσα σεζόν. Για την αναμέτρηση κόντρα στην ομάδα του Όουεν Κόιλ, η Νιούκαστλ συνεχίζει να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, με τη γραμμή κρούσης να είναι… «πολύπαθη», αφού για το σημερινό ματς εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Πίτερ Λόβενκρατς λόγω τραυματισμού. Επιστρέφουν στα πλάνα του προπονητή τους οι αμυντικοί Στίβεν και Ράιαν Τέιλορ, ενώ χαρμόσυνα είναι τα νέα και από την υπόθεση του Σόλα Αμεόμπι που σιγά – σιγά μπαίνει στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων, έπειτα από το κάταγμα που έχει υποστεί στα ζυγωματικά.

Σε εξαιρετική κατάσταση θα επισκεφτεί το «Σεντ Τζέιμς Παρκ», η Μπόλτον! Οι «τρότερς» μέσα στον Φεβρουάριο δείχνουν ότι έχει επέλθει αγωνιστική αναγέννηση, η οποία αποδεικνύεται περίτρανα από τις δύο σερί προκρίσεις εις βάρος των Γουίγκαν και Φούλαμ στο Κύπελλο Αγγλίας, αλλά και την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Έβερτον, που έφερε νίκη με σκορ 2-0 και τρεις βαθμούς στο «σακούλι». Η κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου δεν βρίσκεται εκτός στόχων της Μπόλτον, που θα ήθελε να πάρει το «εισιτήριο» για το επόμενο Γιουρόπα Λιγκ. Ξανά στη διάθεση του Κόιλ τίθεται ο Στάριτζ, που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο και απουσίασε, ενώ ο Γιόσι Γιασκελάινεν επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του.

Πιθανές ενδεκάδες:

Νιούκαστλ (4-4-2): Χάρπερ – Σίμπσον, Κολοτσίνι, Τέιλορ, Ενρίκε – Μπάρτον, Τιοτέ, Νόλαν, Γκουτιέρεζ – Μπεστ, Λόβενκρατς

Μπόλτον (4-4-2): Γιασκελάινεν – Αλόνσο, Γουίτερ, Κέιχιλ, Ρόμπινσον – Λι, Μουάμπα, Χόλντεν, Πετρόφ – Κλάσνιτς, Κέβιν Ντέιβις