The Bhoys are back in town

Παραφράζουμε το τραγούδι προς τιμήν της Σέλτικ. Bhoys είναι το παρατσούκλι της πράσινης ομάδας της Γλασκώβης που από σήμερα το απόγευμα είναι το αφεντικό της πόλης. Με μια εμφάνιση βγαλμένη από τα όνειρα των οπαδών της η Σέλτικ σάρωσε τους Ρέϊντζερς με 3-0 και έκανε μεγάλο βήμα για τον τίτλο.



The Bhoys are back in town
Η ομάδα του Λένον κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος και πήρε μια δίκαιη και πεντακάθαρη νίκη. Μέσα σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί των δύο ομάδων στο “Πάρκχεντ” οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από την αρχή. Ο Λένον επέλεξε να ξεκινήσει τον Γιώργο Σαμαρά στην ενδεκάδα σε ένα καθαρό 4-4-2 ενώ ο Ουόλτερ Σμιθ επέλεξε ενισχυμένο κέντρο με 5 παίκτες και τον Γέλαβιτς μοναδικό φορ.
 
Στο 17' ο Χούπερ άνοιξε το σκορ σε μια φάση όπου τα χρόνια βάρυναν πολύ τα πόδια του 41χρονου Ντέϊβιντ Ουίερ. Ο Άγγλος φορ πήρε την μπάλα σε απόσταση 30 μέτρων από το τέρμα, την πέταξε μπροστά και πέρασε στο σπριντ τον βετεράνο μπακ και με ένα ωραίο συρτό σουτ νίκησε τον Μακ Γκρέγκορ. Οι Ρέίντζερς προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά στο 28' βρέθηκαν με δύο γκολ στην πλάτη. Ο Σαμαράς έκανε ωραία προσπάθεια στο κέντρο και καταπληκτική μπαλιά – τρύπα στον Ιζαγκίρε. Ο μπακ από τις Ονδούρες έκανε τρομερή κούρσα 60 μέτρων και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στην περιοχή όπου ο Χούπερ με προβολή έβαλε την υπογραφή του στο τέταρτο “Όλντ Φερμ” της χρονιάς.
 
Στο ημίχρονο ο Σμιθ άλλαξε τον τραυματία Νέϊσμιθ με τον Λάφερτι και στο 50' ο Βορειοιρλανδός με ωραία πάσα βρήκε τον Ντιούφ ο οποίος θέλησε να “κρεμάσει” τον Φόρστερ. Ο δίμετρος κίπερ της Σέλτικ πέταξε την μπάλα πάνω από το δοκάρι στην καλύτερη στιγμή των “Τζερς”.
 
Στη συνέχεια χάθηκαν ευκαιρίες με τους Μπράουν (έβγαλε στη γραμμή ο Πάπατς) και Γέλαβιτς (κεφαλιά άουτ) και στο 70' ο Κρις Κόμμονς τελείωσε το ντέρμπι. Πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, την έφερε από το αριστερό στο δεξί και πλάσσαρε έξοχα με φαλτσαριστό σουτ τον Μακ Γκρέγκορ.
 
Η Σέλτικ έχει πλέον 64 πόντους από 26 ματς και οι Ρέίντζερς έμειναν στους 56 από 24 αγώνες, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη κι αν κερδίσουν τα παιχνίδια πυο χρωστάνε, πάλι θα είναι πίσω από την αιώνια αντίπαλο.
 
Αλλά σπουδαία ήταν και τα άλλα ματς του διημέρου. Η Χαρτς ουσιαστικά κλείδωσε την 3η θέση με το αγχωτικό 2-1 επί της Νταντί Γιουνάϊτεντ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 6' με κεφαλιά του Ντάγκλας και η Χαρτς ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με προβολή του Σκάτσελ. Το παιχνίδι ήταν ανοικτό αφού αμφότερες έψαχναν το γκολ της νίκης και το φινάλε δραματικό. Στο 88' ο προωθημένος Ζαλιούκας με κεφαλιά πέτυχε το 2-1 αλλά στο 93' ο Παλαθουέλος ανέτρεψε τον Ρόμπερτσον και αποβλήθηκε. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Γκουντγουίλι αλλά ο Κέλο με έξοχη επέμβαση κράτησε τη νίκη της ομάδας του. Η Χαρτς πλέον έχει 54 βαθμούς από 26 ματς και η Γιουνάϊτεντ 29 από 22.
 
Στο Αμπερντίν η τοπική ομάδα σάρωσε με 5-0 την Κιλμάρνοκ αλλά οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν ορθά για τη μη αποβολή του Ντάϊαμοντ που ανέτρεψε όντας τελευταίος παίκτης αντίπαλο κι ενώ το σκορ ήταν 0-0. Στο 14' ο Βέρνον άνοιξε το σκορ και στο 25' ο Αλούκο διπλασίασε. Η Αμπερντίν είχε πλέον ψυχολογία και στο δέυτερο ημίχρονο έκανε πάρτι. Στο 59' με πέναλτι ο Μαγκουάϊρ, στο 70' ο Μακ Άρντλ και στο 82' ο Μαγκένις ολοκλήρωσαν το θρίαμβο της ομάδας του Μπράουν. Οι “Ντονς” έχουν πλέον 26 πόντους από 25 ματς και η “Κίλι” έμεινε μεν τέταρτη με 36 βαθμούς αλλά νιώθει την ανάσα της Μάδεργουελ. Η “ατσάλινη” επιβλήθηκε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-0 της ουραγού Χάμιλτον με πέναλτι του Σάτον στο 36'. Η Χάμιλτον έμεινε στους 14 πόντους και η σωτηρία μοιάζει άπιαστο όνειρο.
 
Η Ινβερνές επέστρεψε μετά από τρεις μήνες στις εντός έδρας νίκες με το 2-0 επί της Σεντ Τζόνστον. Τα γκολ των Τόκελι (28') και Ντάνκαν (60΄) έφεραν την ομάδα του Μπούτσερ στους 33 βαθμούς από 26 ματς και άφησαν τους “Άγιους” στους 29 αλλά με δύο ματς λιγότερα.
 
Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι, η Χιμπέρνιαν πήρε τη νίκη στην έδρα της Σεντ Μίρεν με 1-0 χάρη σε γκολ του Ντίκοχ στο 87' και ξέφυγε από την ουρά αφήνοντας τους γηπεδούχους στους 19 πόντους.