Ιβάν… ο τιμωρός!

Την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας εξασφάλισε η Μπόλτον, που νίκησε τη Φούλαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ» με σκορ 1-0. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Ιβάν Κλάσνιτς στο 19’. Επιστροφή έπειτα από έξι μήνες για τον Μπόμπι Ζαμόρα. Eπόμενος αντίπαλος των «γουόντερερς» η Μπέρμιγχαμ.



Ιβάν… ο τιμωρός!

Το ματς:

Η πρώτη νίκη της Μπόλτον επί της Φούλαμ έπειτα από τέσσερα χρόνια έμελε να της χαρίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού. Οι «γουόντερερς» κατάφεραν να αποφύγουν το πιεστικό, πρώτο τέταρτο των γηπεδούχων και με το γκολ του Κλάσνιτς στο 19’ να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Αμέσως μετά το τέρμα, οι παίκτες του Μαρκ Χιουζ επιχείρησαν να φέρουν το ματς στα ίσα, όμως η καλά οργανωμένη άμυνα της Μπόλτον έκοψε τους κινδύνους. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κότατζερς» ανέβασαν την απόδοσή τους και απείλησαν την εστία του Σβάρτσερ.

Ο Αυστραλός τερματοφύλακας ήταν σε πολύ καλή μέρα και μπόρεσε σε δύο- τρεις περιπτώσεις να απομακρύνει τους κινδύνους. Στα τελευταία λεπτά, η Φούλαμ έκανε την ύστατη προσπάθεια, όμως το ασφυκτικό πρέσινγκ της δεν απέδωσε καρπούς.

Στις σημαντικές στιγμές της αναμέτρησης, η είσοδος του Μπόμπι Ζαμόρα. Ο Άγγλος επιθετικός πραγματοποίησε ως αλλαγή την πρώτη του εμφάνιση έπειτα από έξι μήνες (είχε σπάσει το πόδι του). Μάλιστα, στα τελευταία λεπτά έχασε σπουδαία ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όμως η προβολή του εντός της περιοχής πέρασε λίγο άουτ.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φούλαμ: Σβάρτσερ, Σαλσίδο, Χάνγκελαντ, Μπερντ, Χιούζ, Σίντουελ, Γκέρα (67’ Ζαμόρα), Μέρφι, Ντέμπσεϊ, Τζόνσον, Ντεμπελέ

Μπόλτον: Μπογκντάν, Ρόμπινσον, Κέιχιλ, Αλόνσον, Γουίτερ, Μουάμπα, Χόλντεν, Πετρόφ, Λι, Ντέιβις, Κλάσνιτς (79’ Ελμάντερ)

TAGS: