Στα «χαρακώματα»…

Ακόμη ένα επεισόδιο σημειώθηκε στην κόντρα της FIFA με την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων. Το τελευταίο διάστημα η ECA (European Club Association) έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε πολλά ζητήματα, όπως οι αποζημιώσεις για συμμετοχή παικτών στις εθνικές ομάδες ή το να γίνει χειμώνα το Μουντιάλ στο Κατάρ. Η ολοένα αυξανόμενη δράση της δείχνει ότι ίσως στο μέλλον δούμε πράγματα που όταν καν φανταζόμαστε . «Η εποχή των μονοπωλίων τελείωσε», προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε.



Στα «χαρακώματα»…

«Έφτασε η ώρα για αλλαγές. Από εδώ κι εμπρός οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι θα πρέπει να έχουν λόγο στις αποφάσεις για το μέλλον τους», συνέχισε ο Γερμανός, ενώ η ECA εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζει την ανησυχία της τόσο για τα φαινόμενα διαφθοράς, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο η FIFA χειρίζεται θέματα μεγάλης σημασίας.

Αιτία για το νέο «πόλεμο» είναι η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να προσθέσει, σχεδόν στα κρυφά, οκτώ επιπλέον ημερομηνίες για αγώνες εθνικών ομάδων από τον Μάρτιο του 2011 μέχρι το Μουντιάλ του 2014, χωρίς προηγουμένως να συμβουλευτεί ή να ενημερώσει καν τους συλλόγους.

«Δεν είμαστε αντίθετοι στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, αλλά θεωρούμε ότι η σωματική κόπωση των ποδοσφαιριστών από τα συνεχή παιχνίδια, οφείλει να είναι η βασική μας προτεραιότητα. Προφανώς αυτό δεν ισχύει για όλους…» αναφέρεται στην ανακοίνωση της CEA, μέλη της οποίας τονίζουν την πολύ καλή σχέση που διατηρούν με την UEFA και τον πρόεδρό της, Μισέλ Πλατινί, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα γύρω από τα παιχνίδια εξουσίας στο δημοφιλέστερο σπορ του πλανήτη.

«Η καρδιά του αθλήματος χτυπάει στην Ευρώπη. Τίποτα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς εμάς», ξεκαθάρισε Ουμπέρτο Γκαντίνι, διευθυντής της Μίλαν και αντιπρόεδρος της Ένωσης, ενώ ο Σάντρο Ροσέλ, πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να πω ακριβώς ότι βρισκόμαστε ακόμη σε πόλεμο, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή είμαστε υπομονετικοί. Όμως κι εμείς έχουμε όρια. Ζητάμε πράγματα λογικά και δίκαια».

TAGS: