«Ποτέ δεν φίλησα το σήμα της Λίβερπουλ», με αυτές τις δηλώσεις ο Φερνάντο Τόρες βάζει λάδι στη φωτιά, εν όψει του αγώνα Τσέλσι-Λίβερπουλ. Ο Ισπανός άσος υπεραμύνθηκε τις επιλογής του να αφήσει το «Άνφιλντ» και άφησε αιχμές για τον τρόπο που λειτούργησε η ομάδα του λιμανιού τα τελευταία χρόνια. «Η Λίβερπουλ έχει ξεπεράσει τον Τόρες» απάντησε ο Νταλγκλίς
«Ποτέ δεν φίλησα το σήμα της Λίβερπουλ. Βλέπω κάποιους να το κάνουν μόλις μια εβδομάδα από τη στιγμή που παίρνουν μεταγραφή, ο ρομαντισμός στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει πλέον. Είμαι οπαδός της Ατλέτικο, είναι ίσως το μοναδικό σήμα που θα φιλούσα. Δεν είμαι ούτε Τσέλσι, ούτε Λίβερπουλ», δήλωσε ο Τόρες και συνέχισε …πετώντας το μπαλάκι στους οπαδούς των «κόκκινων»: «Δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν οι φίλαθλοι, αλλά θα εκπλαγώ αν με υποδεχτούν με άσχημο τρόπο».
Ο Φερνάντο Τόρες εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρηση, λέγοντας παράλληλα ότι έκανε την καλύτερη επιλογή. «Έπαιξα 3 χρόνια εκεί, ήταν δύσκολη η στιγμή που έγινε αλλά έπρεπε να κοιτάξω την καριέρα μου. Ήμουν ειλικρινής με όλους, εξήγησα τα συναισθήματά μου. Το είχα πει 10-12 ημέρες πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος. Προφανώς η Λίβερπουλ δεν ήθελε να με αφήσει να φύγω, αλλά είχα πάρει την απόφασή μου». Ο «Ελ Νίνιο» τόνισε πως η έλλειψη φιλοδοξίας και οι λάθος επιλογές στοίχησαν στην πρώην του ομάδα. «Το καλοκαίρι με τον Χόντγκσον ήμουν πολύ ενθουσιασμένος και είχα μεγάλες προσδοκίες. Βασικά, δεν είναι μόνο το καλοκαίρι, είναι τα τελευταία δύο χρόνια το πρόβλημα. Αλλά είναι καλύτερο να είσαι ειλικρινής με το τι μπορείς να πετύχεις κάθε χρόνο. Όλοι περιμένουν να κατακτήσεις το Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα, αλλά είναι προτιμότερο η Λίβερπουλ να πάει βήμα-βήμα, πιο σιγά». Τέλος, ο Τόρες αναφέρθηκε και στο νέο ιδιοκτήτη του συλλόγου, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στις προθέσεις του.
Στην πλευρά του Μέρσεισαιντ τώρα, τέλος στην …Τορομανία προσπάθησε να βάλει ο Κένι Νταλγκλις. «Είμαστε πάνω από οποιονδήποτε παίκτη, θα αγωνιστούμε κανονικά οποιοσδήποτε και αν είναι αντίπαλός μας. Αν οι παίκτες μας είναι ανταγωνιστικοί, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο Σκωτσέζος τεχνικός και συνέχισε: «Εγώ έκανα ότι έπρεπε, μίλησα με το Φερνάντο. Απογοητευτήκαμε που έφυγε αλλά το έχουμε αφήσει πίσω μας. Το πιο σημαντικό είναι το πώς αντέδρασε ο σύλλογος, το ότι κάναμε μεταγραφές».
Μερικός καθησυχασμός για τη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς τη δεδομένη στιγμή αναμένεται να διατηρήσει όλους τους τίτλους στην κατοχή της, με τον κίνδυνο του υποβιβασμού, ωστόσο, να παραμένει στο… τραπέζι. Όλα αυτά, βέβαια, εφόσον απορριφθεί η έφεση των «πολιτών».
Στο επίκεντρο της υπόθεσης των οικονομικών κανονισμών της Premier League βρίσκεται και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, με τις καταγγελίες να κάνουν λόγο για δεύτερο, ανεπίσημο συμβόλαιο που φέρεται να αύξανε σημαντικά τις συνολικές απολαβές του κατά την παρουσία του στη Μάντσεστερ Σίτι.
Για την πρεμιέρα της δεύτερης κατηγορίας του Nations League, η Σκωτία ήταν ανώτερη της Σλοβενίας, ωστόσο η σκληροτράχηλη άμυνα των φιλοξενούμενων και οι καίριες επεμβάσεις του Όμπλακ κράτησαν το 0-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Η Λίβερπουλ αποχαιρέτησε την περσινή σεζόν τους Ρόμπερτσον και Σαλάχ ως ελεύθερους και ίσως χρειαστεί να το κάνει ξανά, με έναν ακόμη ποδοσφαιριστή της. Το όνομά του είχε ακουστεί πολύ και το καλοκαίρι, το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν και ακόμη δεν του έχει γίνει πρόταση ανανέωσης.