Όλη η αλήθεια για τη μεταγραφή του Κάρολ!

Την αλήθεια για τα 35 εκατ. λίρες που δαπανήθηκαν από τη Λίβερπουλ, προκειμένου να αποκτήσει τον Άντι Κάρολ από τη Νιούκαστλ, αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης των «κόκκινων», Τζον Χένρι. Όπως τόνισε, το ποσό για το οποίο θα παραχωρούσαν τον Άγγλο φορ οι «καρακάξες», θα κυμαινόταν αποκλειστικά στα 15 εκατ. λιγότερα από αυτά που θα εισέπραττε ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ από την μετακίνηση του Τόρες στην Τσέλσι!



Όλη η αλήθεια για τη μεταγραφή του Κάρολ!

Το ποσό των 35 εκατομμυρίων που διατέθηκε από τη Λίβερπουλ, προκειμένου να αποκτήσει τον Άντι Κάρολ, φάνηκε σε πολλούς υπερβολικό για έναν ποδοσφαιριστή που λόγω της ηλικίας του, δεν έχει καταφέρει να αποδείξει την αξία του στην Πρέμιερ Λιγκ. Παρόλα αυτά, ο Τζον Χένρι, τοποθετήθηκε αναφορικά με το ποσό που δαπανήθηκε ώστε να μετακομίσει ο νεαρός Άγγλος στο «Άνφιλντ» και αποκάλυψε πως υπήρχε όρος που ενέπλεκε την παραχώρηση του Τόρες στην Τσέλσι!

«Το κόστος της μεταγραφής του Τόρες, συνδεόταν με αυτό που θα ζητούσε η Νιούκαστλ για να μας δώσει τον Κάρολ» είπε ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, δικαιολογώντας τα 35 εκατ. λίρες και συμπλήρωσε: «Οι διαπραγματεύσεις αφορούσαν τη διαφορά του ποσού των δύο μεταγραφών. Αν η πρόταση της Τσέλσι για τον Τόρες ανερχόταν στα 35 εκατ., τότε το ποσό που θα χρειαζόταν για να πάρουμε τον Κάρολ, θα ήταν 20 εκατομμύρια. Αν λαμβάναμε 40 για τον Τόρες, θα δίναμε 25 για τον Κάρολ και επειδή η Τσέλσι απέκτησε τον Τόρες έναντι 50 εκατομμυρίων, εμείς πήραμε τον Κάρολ, διαθέτοντας 35 εκατ. Όλα κρίνονταν από τις απαιτήσεις της Νιούκαστλ».

Σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Ράιαν Μπάμπελ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Χόφενχαϊμ, με τη Λίβερπουλ να λαμβάνει 6 εκατομμύρια, οι «κόκκινοι» εκμεταλλεύτηκαν τη διαφορά από την παραχώρηση του Τόρες και την απόκτηση του Κάρολ, για να αποσπάσουν την υπογραφή του Λουίς Σουάρες, έναντι 22,8 εκατ. λιρών. 

Πάντως, ο ιδιοκτήτης του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, εξέφρασε την απορία του για το γεγονός πως: «Δέχτηκα πρόταση των 50 εκατ. λιρών από την Τσέλσι, το πρωί της Δευτέρας, τη στιγμή που η ομάδα του Λονδίνου έχει ανακοινώσει ζημίες ύψους 71 εκατομμυρίων για τη σεζόν 2009-2010».