Είχε... Άγιο και έμεινε στην Πρέμιερ Λιγκ η Σαουθάμπτον!

Την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ εξασφάλισε σχεδόν και οριστικά η Σαουθάμπτον, που είχε για... Άγιο τον Μανόλο Γκαμπιαντίνι! Ο Ιταλός μπήκε στο μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην Σουόνσι και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα χρίστηκε σκόρερ για να διαμορφώσει το τελικό 1-0 και να κρατήσει όπως όλα δείχνουν την ομάδα του στην κατηγορία.



Είχε... Άγιο και έμεινε στην Πρέμιερ Λιγκ η Σαουθάμπτον!

Τόσο η Σουόνσι όσο και η Σαουθάμπτον καίγονταν για τους βαθμούς, με τους «κύκνους» να είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα μπαίνοντας στο εξ’ αναβολής παιχνίδι των δύο ομάδων εκτός επικίνδυνης ζώνης, κάτι που δεν μπόρεσε να αποφύγει με το φινάλε.

Το πρώτο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στους Ουαλούς, ωστόσο η ώθηση της εξέδρας και η πρωτοβουλία των κινήσεων δεν ήταν αρκετά για να τους φέρουν και το προβάδισμα. Μάλιστα οι καλύτερες ευκαιρίες του ματς ανήκαν στους ταξιδιώτες, με τον Τσάρλι Όστιν να βλέπει τον Λούκας Φαμπιάνσκι να αποκρούει τις δύο του προσπάθειες.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ πιο αποφασισμένοι και όσο περνούσε η ώρα έκαναν ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο. Όμως τόσο η Σαουθάμπτον όσο και η Σουόνσι αδυνατούσαν να βρουν την μεγάλη ευκαιρία που θα τους χάριζε το γκολ. Σημαντική συνεισφορά για τους γηπεδούχους εξακολουθούσε να είχε ο Φαμπιάνσκι, αλλά ο Πολωνός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα όταν από κόρνερ ο Γκαμπιαντίνι βρέθηκε αμαρκάριστος από το μισό μέτρο και τον νίκησε στην επαναφορά, με τον πρώτο να έχει κάνει απόκρουση σε νέο σουτ του Όστιν, αυτή τη φορά πάνω στην γραμμή.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν αλλά δεν άλλαξε κάτι στο σκορ, με τους πανηγυρισμούς για την Σαουθάμπτον να μαρτυρούν πως έλαβε τέλος η φετινή μάχη για την ουρά. Κι αυτό γιατί η Σουόνσι θα πρέπει να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική και η Χάντερσφιλντ να μην πάρει κανέναν βαθμό από τα δύο ματς που χρωστάει.

Όσον αφορά την Γουέστ Μπρομ του καλύτερου προπονητή του μήνα στην Πρέμιερ Λιγκ, Ντάρεν Μουρ, υποβιβάστηκε κι αυτή παρά την πάρα πολύ φιλότιμη προσπάθεια που έκανε μέσα στον Απρίλιο, καθ’ όλη την διάρκεια του οποίου έμεινε αήττητη.

Οι συνθέσεις:

Σουόνσι: Φαμιάνσκι, Νότον (75’ Νάρσινγκ), Φερνάντεθ, Μόσον, Όλσον (62’ Έιμπραχαμ), Ρόμπερτς, Κι, Κινγκ (82’ Κάρολ), Κλούκας, Α. Αγιού, Τζ. Αγιού

Σαουθάμπτον: ΜακΚάρθι, Μπεντναρέκ (68’ Γκαμπιαντίνι), Στίφενς, Χουντ, Σέντρικ, Ρομέου, Χόιμπγιεργκ, Μπέρτραντ, Τάντιτς (83’ ΜακΚουίν), Ρέντμοντ (64΄Λονγκ), Όστιν

Γιώργος Σιάφας