Πεπ: «Ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην ιστορία της Σίτι ο Τουρέ»

Το εγκώμιο του Γιαγιά Τουρέ πριν την αποχώρησή του από την Μάντσεστερ Σίτι έπλεξε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ιβοριανό ως έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην ιστορία του συλλόγου.



Πεπ: «Ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην ιστορία της Σίτι ο Τουρέ»

Μετά την μεταγραφή του το 2010, ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού, της Μονακό και της Μπαρτσελόνα μένει χωρίς συμβόλαιο στο «Etihad» με το τέλος της σεζόν και όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, δεν θα συνεχίσει στους «πολίτες».

Λίγο πριν παίξει το τελευταίο του παιχνίδι μπροστά στους οπαδούς της ομάδας απέναντι στην Μπράιτον, ο Τουρέ άκουσε τον Γκουαρδιόλα να μιλάει με σπουδαία λόγια για εκείνον, παρά την ταραχώδη σχέση που είχαν μέχρι να ξεκαθαρίσει τα πράγματα με τον ατζέντη του ο ποδοσφαιριστής και να ζητήσει συγγνώμη για την συμπεριφορά του.

«Πιστεύω ότι θέλει ακόμη πάρα πολύ να παίζει. Του αρέσει το ποδόσφαιρο και περνάει καλά στις προπονήσεις. Ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με την μπάλα. Η συμβουλή μου είναι να συνεχίσει από την στιγμή που το θέλει τόσο. Μόνο όταν έχεις αμφιβολίες έχεις πραγματικά τελειώσει.

Οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που κάνουν έναν σύλλογο μεγαλύτερο και μεγαλύτερο και αυτός ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς στην ιστορία του συλλόγου. Τον βοήθησε να κάνει ένα βήμα μπροστά και ευελπιστώ πως θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για τον αποχαιρετήσουμε στο τελευταίο του εντός.

Είναι ένα αγαπητό πρόσωπο και πολύ δημοφιλές στα αποδυτήρια», είπε ο Καταλανός κόουτς.

Γιώργος Σιάφας