Οι «εκλεκτοί» της Αγγλίας, μετά τον τραυματισμό του Γκόμεζ

Ποιοί θα είναι οι 23 ποδοσφαιριστές που θα πραγματοποιήσουν το όνειρο τους και θα εκπροσωπήσουν την χώρα τους στο επερχόμενο Μουντιάλ;  



Οι «εκλεκτοί» της Αγγλίας, μετά τον τραυματισμό του Γκόμεζ

Τα τρία λιοντάρια βγήκαν αήττητοι από τους ομίλους των προκριματικών με όλους τους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται εξαίσια και να στέλνουν μήνυμα στους αντιπάλους τους δείχνοντας πως είναι ικανότατη για την κατάκτηση του Μουντιάλ.

Η κληρωτίδα χαμογέλασε στην Αγγλική αποστολή καθώς πέραν του Βελγίου, που ομολογουμένως είναι πεσμένο, η Τυνησία και ο Παναμάς θα είναι οι υπόλοιποι αντίπαλοι των Άγγλων. Βεβαίως ποδόσφαιρο είναι και τα πάντα είναι πιθανά αλλά οι ποιότητα των Άγγλων ποδοσφαιριστών με τις εθνικές του Παναμά και της Τυνησίας απέχει κατά πολύ.

O Σάουθγκεϊτ πρέπει να διαλέξει τα σωστά κομμάτια για να «χτίσει» το παζλ όπου θα οδηγήσει τους Άγγλους στη πολυπόθητη κατάκτηση του τροπαίου. Υπάρχουν παίχτες που είναι ήδη στο αεροπλάνο και έχουν κλείσει ήδη εισιτήριο για Ρωσία, παίχτες που θα εξετάσει ο προπονητής των Άγγλων, αλλά εκπλήξεις και αουτσάιντερ.

Τερματοφύλακες

Τζο Χαρτ έχει αντιμετωπίσει μικρό εώς και μηδενικό ανταγωνισμό τα τελευταία χρόνια όμως όπως φαίνεται στην Αγγλική αποστολή φέτος υπάρχει μια πληθώρα από ταλαντούχους τερματοφύλακες όπου ο καθένας αξίζει την θέση κάτω από τα δοκάρια.

Φέτος φαβορί για την θέση του βασικού είναι ο Τζακ Μπάτλαντ της Stoke με τον Τζόρνταν Πίκφορντ της Έβερτον να βρίσκεται στην δεύτερη θέση ενώ μειωμένες είναι οι πιθανότητες επιλογής του Φρέιζερ Φόστερ αφού τον τελευταίο καιρό παρακολουθεί την ομάδα του από τον πάγκο.

Κεντρικοί αμυντικοί

Σχεδόν κλεισμένες φαίνεται να είναι οι θέσεις των δύο κεντρικών αμυντικών εκτός απροόπτου τραυματισμού, με τον Τζον Στόουνς της Μάντσεστερ Σίτι να κάνει το ντεμπούτο του στις διοργανώσεις του Μουντιάλ αλλά με τον πολύπειρο αμυντικό της Τσέλσι, Γκάρι Κέιχιλ να είναι ο δεύτερος ογκόλιθος της άμυνας. Ένας από τους αναπληρωματικούς στην αποστολή της Αγγλίας φαίνεται να είναι o Φίλ Τζόουνς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει ήδη την εμπειρία έχοντας ξαναφορέσει το εθνόσημο.

Χάρι Μαγκουάιρ της Λέστερ που είναι βασικός και αναντικατάστατος στις αλεπούδες είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στο αεροπλάνο προς Ρωσία. Τέλος το ροτέισον αναμένεται να κλείσει ο Τζέιμς Ταρκόφσκι της Μπέρνλι που από το πουθενά εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που το δόθηκε στα φιλικά και θα πάρει την θέση του Μάικλ Κέιν δεν έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στην Έβερτον δείχνει ασταθής και μαζί με την μέτρια σεζόν της ομάδας του έχει παρθεί παραμάζωμα και ο ίδιος. Βεβαίως η αγγλική αποστολή θα βρει λύσεις στην άμυνα και από τους αμυντικούς χαφ της που έχουν την πολυτέλεια και την δυνατότητα να παίξουν και ως αμυντικοί.

Ακραίοι οπισθοφύλακες

O 27χρονος Ντάνι Ρόουζ της Τότεναμ κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο βασικός αριστερός οπισθοφύλακας, με τον πρώην συμπαίχτη του που πήρε τεράστια μεταγραφή στην Μάντσεστερ Σίτι, Κάιλ Γουόκερ να βρίσκεται στην απέναντι πλευρά καθώς έχει εντυπωσιάσει στους πολίτες όντας ένας από τους καλύτερους παίχτες κάτω από την ηγεσία του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο αναπληρωματικός του Ντάνι Ρόουζ είναι ο Ράιαν Μπέρτραντ της Σαουθάμπτον ο οποίος κάλυψε επάξια το κενό του Ρόουζ όσο ο διεθνής ήταν τραυματίας, με αποτέλεσμα να έχει κερδίσει την θέση του 2ου αριστερού μπακ. Τρίτος αναπληρωματικός φαίνεται να είναι ο Λουκ Σο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κερδίζει το εισιτήριο από τους των Αάρον Κρέσγουελ αλλά και τον συμπαίχτη του Άσλεϊ Γιάνγκ όπου κατά πάσα πιθανότητα έχασε την τελευταία του ευκαιρία για να συμμετάσχει σε ένα ακόμα Μουντιάλ.

Στην απέναντι πλευρά, βεβαίως κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Κίραν Τρίπιερ όπου πραγματοποιεί εκπληκτική σεζόν για λογαριασμό της Τότεναμ και μπορεί να βρεθεί ακόμα και στην βασική εντεκάδα εάν το θελήσει ο Σάουθγκεϊτ. Η τελευταία επιλογή είναι πολύ δύσκολη για τον προπονητή της Αγγλίας καθώς μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ το καλοκαίρι αναμένεται να είναι σε καλύτερη κατάσταση και ο δεξιός οπισθοφύλακας της Λίβερπουλ Ναθανιέλ Κλάιν και να πολεμήσει για την τελευταία θέση με τον νεαρό αντικαταστάτη του στους «κόκκινους» Τζο Γκόμες.

Αμυντικά Χαφ

Δεδομένη θεωρείται η παρουσία του κεντρικού της Τότεναμ, Έρικ Ντιέρ. Ο αμυντικογενής κεντρικός θα δώσει λύσεις στο κέντρο των «τριών λιονταριών» ενώ μπορεί και να καλύψει και κενά στο κέντρο της άμυνας. Στην αποστολή κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί και ο Τζόρνταν Χέντερσον που είναι ένα πολυεργαλείο στην Λίβερπουλ κάτω από την ηγεσία του Γιούργκεν Κλοπ.

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να βρεθεί αεροπλάνο προς την Ρωσία είναι ο 28χρονος Φάμπιαν Ντελφ της Μάντσεστερ Σίτι που είναι ένα αξιόλογος παίχτης και θα μπορέσει να συνεισφέρει στην Αγγλική αποστολή. Τέλος ένα από τα αουτσάιντερ για την θέση είναι ο νεαρός Χάρι Γουίνκς της Τότεναμ. H αλήθεια είναι πως δεν είναι και πολλές οι επιλογές του Σάουθγκεϊτ σε αυτές τις θέσεις όμως οι βασικοί του ποδοσφαιριστές είναι όλοι αξιόπιστοι.

Κεντρικοί

Εδώ είναι που έχει να κάνει δύσκολες επιλογές ο Σάουθγκεϊτ καθώς έχει μια πληθώρα από ταλαντούχους παίχτες και αναγκαστικά κάποιος ενδέχεται να κοπεί. Παρά την μέτρια σεζόν που πραγματοποιεί ο Ντέλε Αλί είναι σίγουρο πως θα κληθεί στην αποστολή του Μουντιάλ με τον νεαρό να θέλει να αποδείξει την αξία του μετά την κακή του αγωνιστική εικόνα στο Euro του 2016. Ο Τζάκ Γουίλσιρ που έχει γυρίσει στην βασική εντεκάδα της Άρσεναλ έχει δείξει πως έχει ξεπεράσει του τραυματισμούς του και ενδέχεται να εκπροσωπήσει για άλλη μια φορά την χώρα του.

Μεγάλο προβληματισμό στην Αγγλικής αποστολή προκάλεσε ο τραυματισμός του Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι. Την θέση του αναμένετε να καλύψει ο συμπαίχτης του στην Λίβερπουλ Άνταμ Λαλάνα ενώ ο Τζέιμς Μίλνερ παρά την εκπληκτική του σεζόν δεν αναμένεται να επιστρέψει στην εθνική ομάδα.

Ο πιο επιθετικογενής Τζέσι Λίνγκαρντ μπορεί να αγωνιστεί και ως 10αρι αλλά και ως εξτρέμ ελπίζοντας να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι. Στα άκρα αλλά και στο κέντρο μπορεί να συνεισφέρει και ο Ραχίμ Στέρλινγκ όπου φαίνεται να έχει αναγεννηθεί κάτω από την ηγεσία του Πεπ Γκουαρδιόλα με αποτέλεσμα να φτάνει μια ανάσα από την Ρωσία . Όλοι οι παίχτες είναι πάρα πολύ ποιοτικοί και ο Σάουθγκεϊτ αναμένεται να τους καλέσει όλους στην αποστολή καθώς στο σύστημα που έχει τεστάρει στους ομίλους ήταν ένα 3-5-2 γεμάτο με κεντρικούς.

Επιθετικοί

Ο Χάρι Κέιν παρά τον τραυματισμό που τον έχει βγάλει εκτός δράσης αυτόν τον καιρό φαίνεται να είναι διαθέσιμος για την Ρωσία με τον Southgate βεβαίως να επιλέγει τον καλύτερο φορ στην Premier League. Τζέιμι Βάρντισημαίνει γκολ και με τους Άγγλους να μην έχουν τόσες λύσεις στην κορυφή της επίθεσης η επιλογή του ήρωα της Λέστερ είναι σίγουρη.

Την τριάδα της επίθεσης θα κλείσει ένας από τους πιο ταλαντούχους νεαρούς επιθετικούς σε όλο τον κόσμο, ο Μάρκους Ράσφορντ. Ο 20χρονος επιθετικός της Γιουνάιτεντ θα ζήσει μια φανταστική εμπειρία στο πρώτο του Μουντιάλ.

Τέλος από την μία ο Ντάνι Γουέλμπεκ όποτε έχει κληθεί στην Αγγλική αποστολή, έχει δώσει λύσεις στην Εθνική και έχει μερικές πιθανότητες να βρεθεί στο Μουντιάλ ενώ από την άλλη ο πρώην συμπαίχτης του στην Άρσεναλ, Θίο Γουόλκοτ, παρότι είναι βασικός στην Έβερτον δύσκολα θα πείσει τον Σάουθγκέιτ.

Πιθανές συνθέσεις

3-5-2

Αυτό είναι το σύστημα που χρησιμοποιεί στα φιλικά o Σάουθγκεϊτ, μία εντεκάδα άκρως επιθετική με ταχύτατη τριάδα στην άμυνα με τον νεαρό Γκόμεζ να δείχνει πολύ καλά δείγματα αλλά και τους ακραίους Ντάνι Ρόουζ και Κίραν Τρίπιερ να ελέγχουν ολόκληρη την πλευρά με τον Eric Dier να τους καλύπτει. Άκρως επικίνδυνoi είναι και οι επιθετικοί τους που θα λαμβάνουν σέντρες από τα ακραίους οπισθοφύλακες.

4-2-3-1

Με 4 αμυντικούς πίσω υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τα «τρία λιοντάρια» καθώς δεν χρειάζεται οι Γουόκερ και Ρόουζ να αναλάβουν όλο το επιθετικό κομμάτι καθώς σε αυτό το σύστημα, με τον Στέρλινγκ και τον νεαρό Ράσφορντ ναβρίσκονται στα άκρα. Mε ένα πολύ δημιουργικό και ποιοτικό κέντρο με τον Ντέλε Άλι και τον Τζακ Γουίλσιρ όπου μπορούν και οι 2 οποιαδήποτε στιγμή να αλλάξουν την ροή του παιχνιδιού.

3-4-3

Πάλι μεγάλο βάρος πέφτει στους ακραίους οπισθοφύλακες της Αγγλίας όμως και οι 2 έχουν αποδείξει ότι είναι για μεγάλα πράγματα. Αν και μόνο 3 οι αμυντικοί το σύστημα φαίνεται ασφαλές για την Αγγλική Εθνική καθώς έχουν 2 αμυντικά χαφ να καλύπτουν τους ακραίους που θα ανοίγονται στη επίθεση. Με τον Harry Kane να αναλαμβάνει το τεράστιο μερίδιο του σκοραρίσματος.

Επιμέλεια: Τάσος Σιαφάκας