Σόκαρε τη Σαουθάμπτον η Έβερτον, «αναπνέει» ακόμα η Γουέστ Μπρομ!

Με γκολ του Τομ Ντέιβις στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων (σ.σ. είχαν δοθεί τέσσερα) ισοφάρισε η Έβερτον σε 1-1 και προκάλεσε σοκ στη Σαουθάμπτον που βρέθηκε μια ανάσα από νίκη-μισή σωτηρία! Το σκορ είχε ανοίξει ο Νέιθαν Ρέντμοντ στο 56ο λεπτό ενώ οι «Άγιοι» έμειναν με δέκα παίκτες στο 85’ λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας που αντίκρισε ο Γιοσίντα. Ματς ζωής ή θανάτου με Σουόνσι την Τρίτη (8/5-Λίμπερτι) για το συγκρότημα του Χιούζ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 17η θέση ισοβαθμώντας με τους «κύκνους».



Σόκαρε τη Σαουθάμπτον η Έβερτον, «αναπνέει» ακόμα η Γουέστ Μπρομ!

Σαν όλα να δουλεύουν υπέρ της Γουέστ Μπρομ! Η ομάδα του Ντάρεν Μουρ βρισκόταν στην… Τσάμπιονσιπ μέχρι ο Ντέιβις να χαρίσει το βαθμό στα «ζαχαρωτά» και οι «baggies» τη γλίτωσαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες από γκολ στα... χασομέρια! Η ομάδα του Μαρκ Χιούζ έχασε την ευκαιρία να φτάσει στην τρίτη της φετινή εκτός έδρας νίκη ενώ η Έβερτον διατήρησε το σερί που τη θέλει να μετρά μόλις μια εντός έδρας ήττα από τους «Saints» σε σύνολο 19 παιχνιδιών για την Πρέμιερ!

Το ματς

Δύο μόνο επικίνδυνες στιγμές περιελάμβανε το «μενού» του πρώτου ημιχρόνου, με τη Σαουθάμπτον να απειλεί δύο φορές με μακρινά σουτ των Τσάρλι Όστιν (20’) και Ρομέου (28’). Στη δεύτερη περίπτωση επικράτησε σύγχυση μετά την απόκρουση του Πίκφορντ, αφού ο Τάντιτς έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά η προσπάθειά του να βρει τον Όστιν στη μικρή περιοχή ανακόπηκε από σώματα αμυνομένων.

Εντελώς ακίνδυνοι οι γηπεδούχοι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς, δεν κατάφεραν καταγράψουν ούτε μια αξιόλογη φάση μέχρι το… φινάλε. Οι «Άγιοι» έδειχναν να εκμεταλλεύονται το… πρόσφορο έδαφος και στο 56ο λεπτό ο Ντούσαν Τάντιτς πάσαρε την κατάλληλη στιγμή για να εκμεταλλευτεί το overlap του Σοάρες και ο τελευταίος βρήκε με σέντρα ακριβείας τον νεοεισελθόντα Ρέντμοντ, ο οποίος άνοιξε το σκορ από κοντινή απόσταση με κεφαλιά.

Το ματς διατήρησε έως το τέλος τον… μπερδεμένο ρυθμό που απέκτησε από το πρώτο λεπτό και παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων για ισοφάριση, η μόνη αξιόλογη στιγμή μέχρι τη συμπλήρωση των 90 λεπτών καταγράφηκε στο 86ο λεπτό, όταν ο Γιοσίντα αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Νιάς. Στις καθυστερήσεις όμως ήρθαν τα πάνω κάτω!

Τη στιγμή που ο ΜακΚάρθι έδιωχνε σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπέινς (90+4’) άπαντες υπέθεσαν πως το ματς έχει τελειώσει αλλά το σουτ του Ντέιβις δύο λεπτά αργότερα έφερε έπειτα από κόντρα την ισοφάριση (1-1) και προκάλεσε απογοήτευση αλλά και έντονα παράπονα των φιλοξενούμενων προς το πρόσωπο του Τζον Μος, ο οποίος κράτησε δύο επιπλέον λεπτά από τον αρχικά ορισθέντα extra χρόνο…

Οι συνθέσεις

Έβερτον: Πίκφορντ, Κιν, Γιαγκέλκα (80’ Κλάασεν), Κόουλμαν, Μπέινς, Γκουέιγ, Σνάιντερλεν, Βλάσιτς (58’ Νιάς), Ντέιβις, Μπολάσι (46’ Μόρι), Τοσούν

Σαουθάμπτον: ΜακΚάρθι, Γιοσίντα, Χεντ, Μπέντναρεκ, Σοάρες, Μπέρτραντ, Λεμινά (46’ Ρέντμοντ), Ρομέου, Χόιμπεργκ, Τάντιτς (70’ Γουόρντ-Πράους), Όστιν (77’ Λονγκ)

Σκόρερς

Νέιθαν Ρέντμοντ 56’, Τομ Ντέιβις 90+6’

Διαιτητής

Τζον Μος

Ιωάννης Τζιουμακλής