Από ένα σημείο δεν το έπαιζαν ούτε... στην φυλακή

Το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα σε Γουέστ Χαμ και Μάντσεστερ Σίτι άφησε πολλές υποσχέσεις για το δεύτερο, αλλά οι «πολίτες» πάτησαν το γκάζι τόσο – όσο μετά την επιστροφή τους από τα αποδυτήρια και καθάρισαν με σκορ 4-1 από πολύ νωρίς ένα παιχνίδι που δεν θα έπαιζαν ούτε στην φυλακή...



Από ένα σημείο δεν το έπαιζαν ούτε... στην φυλακή

Με την ομάδα τους να δίνει μάχη για την παραμονή, οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ γέμισαν το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και αμέσως – αμέσως την είδαν να έχει τον δεύτερο λόγο στο ματς, με την Σίτι να έχει βγει ορεξάτη και πιστή στο πλάνο της.

Η μαζική άμυνα των «σφυριών» κράτησε μόλις 12 λεπτά, μιας και τότε βγήκε μπροστά ο Λιρόι Σανέ και με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να ανεβάσουν πολύ γρήγορα τους ρυθμούς τους. Περίπου στον ίδιο χρόνο, και συγκεκριμένα στο 27’, η Σίτι βρήκε και δεύτερο γκολ, όταν μετά από φάση διαρκείας η μπάλα χτύπησε στον Πάμπλο Σαμπαλέτα και εκείνος πιστώθηκε το αυτογκόλ κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Πριν βγει το πρώτο μέρος ο Μάρκο Αρναούτοβιτς τσάρτζαρε τον Έντερσον Μοράες, του πήρε την μπάλα και σκόραρε, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για φάουλ του δυσαρεστημένου Αυστριακού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως λίγο αργότερα στην Γουέστ Χαμ θα μπορούσε να δοθεί και πέναλτι που δεν δόθηκε. Εν τέλει η ποδοσφαιρική της μοίρα είχε γράψει πως θα το πετύχει το γκολ πριν σφυρίξει ο διαιτητής, με τον Άαρον Κρέσγουελ να νικάει τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα της Σίτι με εκτέλεση φάουλ.

Στο τέλος του ματς το γήπεδο είχε σχεδόν αδειάσει πολύ πριν το τριπλό σφύριγμα και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον κόσμο που αποχώρησε μιας και νωρίτερα δεν είχε δει τίποτα από την ομάδα του που θα του έδινε κίνητρο να κάτσει μέχρι το τέλος παρά το βαρύ σκορ.

Συγκεκριμένα οι «πολίτες» προηγούνταν μέχρι το 64’ με σκορ 4-1, χάρη σε τέρματα του Γκαμπριέλ Ζεσούς και του Φερναντίνιο, κάνοντας ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να πιάσει ούτε καν την μισή ταχύτητα από αυτήν που μπορεί να πιάσει. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έβγαλε τον καλύτερό του εαυτό για μία ακόμη φορά φέτος, οι γηπεδούχοι απογοητεύονταν δευτερόλεπτο το δευτερόλεπτο, για να έρθει εν μέσω... χασμουρητών η λήξη.

Όσον αφορά το βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Γουέστ Χαμ έχει συγκεντρώσει 35 βαθμούς μετά από ισάριθμες αγωνιστικές και βρίσκεται τρεις βαθμούς πάνω από την τελευταία τριάδα με τρία ματς να απομένουν για το τέλος της σεζόν.

Μεγάλο απόγευμα για την Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, που μεταξύ των όσων άλλων ρεκόρ που πέτυχε, ισοφάρισε και το ρεκόρ της με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν, φτάνοντας τα 102 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Ράις, Ογκμπόνα, Εβρά (66’ Μαζουακού), Σαμπαλέτα, Κουγιατέ, Νομπλ, Κρέσγουελ, Φερνάντες (65’ Ζοάο Μάριο), Λανσίνι (66’ Τσιτσαρίτο), Αρναούτοβιτς

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ (61’ Ντανίλο), Οταμέντι, Λαπόρτ, Ντελφ, Γκιουντογκάν (71’ Τουρέ), Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Σανέ, Ζεσούς (79’ Νμετσά)

Γιώργος Σιάφας