Άρσεναλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0 (Ημίχρονο)

Με σκορ 0-0 και την Ατλέτικο Μαδρίτης να συνεχίζει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σίμε Βρσάλικο (10') αλλά και χωρίς τον Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο (13') ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του «Έμιρεϊτς». Καταιγιστική κατά διαστήματα η Άρσεναλ, η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γιαν Όμπλακ.



Άρσεναλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0 (Ημίχρονο)

Οι «κανονιέρηδες» έψαξαν το γκολ από το πρώτο λεπτό της συνάντησης και απείλησαν για πρώτη φορά στο 6’, με την προβολή του Λακαζέτ ύστερα από σέντρα του Γουέλμπεκ να καταλήγει άουτ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Γάλλος απείλησε ξανά αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στα χέρια του Όμπλακ.

Στο 10ο λεπτό οι «ροχιμπλάνκος» έμειναν με παίκτη λιγότερο. Ο Βρσάλικο είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα μόλις στο 2’ και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια οκτώ λεπτά αργότερα, αφού ο Τουρπέν δεν του συγχώρεσε την επικίνδυνη προβολή στον αστράγαλο του Λακαζέτ. Στο 13ο οι φιλοξενούμενοι έχασαν και τον προπονητή τους, αφού ο Σιμεόνε δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του σε μαρκάρισμα του Μπεγερίν το οποίο δεν τιμωρήθηκε με κάρτα!

Η κόκκινη του Βρσάλικο

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Άρσεναλ έψαξε το γκολ με… μανία για ένα εικοσάλεπτο αλλά η κεφαλιά του Γουίλσιρ (19’), το διαγώνιο πλασέ του Γουέλμπεκ (21’) και το σουτ του Νάτσο Μονρέλα (31’) κατέληξαν είτε εκτός εστίας, είτε στο σώμα του αντίπαλου τερματοφύλακα.  Από το ημίωρο και έπειτα η Ατλέτικο κατάφερε να βρει χώρους και να βγάλει φάσεις, απειλώντας με δύο σουτ του Γκριζμάν στο 33ο και 37ο λεπτό. Και στις δύο περιπτώσεις ο Οσπίνα βρέθηκε σε ετοιμότητα.

Οι συνθέσεις

Άρσεναλ: Οσπίνα, Κοσιελνί, Μουστάφι, Μπεγιερίν, Μονρεάλ, Τσάκα, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Οζίλ, Γουέλμπεκ, Λακαζέτ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χιμένεθ, Γκοντίν, Βρσάλικο, Λούκας, Τόμας, Σαούλ, Κορέα, Κόκε, Γκριζμάν, Γκαμεϊρό

Ιωάννης Τζιουμακλής