Όταν η Τσέλσι… ξέρανε το «Καμπ Νου» (video)

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (24/4) από την ημέρα που η Τσέλσι πήρε την… επική πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα και έκλεισε θέση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2012.



Όταν η Τσέλσι… ξέρανε το «Καμπ Νου» (video)

Οι «μπλε» είχαν επικρατήσει στην πρώτη «μάχη» 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με το γκολ του Ντρογκμπά, όμως το ξεκίνημα της αναμέτρησης στο «Καμπ Νου» έμοιαζε με εφιάλτη για την ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο.

Με τα γκολ των Μπουσκέτς (35’) και Ινιέστα (43’), η «Μπάρτσα» του Γκουαρντιόλα κατάφερε μέσα σε ένα οκτάλεπτο να μετουσιώσει σε σκορ πρόκρισης της υπεροχή της και να βάλει στα… σχοινιά τους Άγγλους, που από το 37’ είχαν χάσει με κόκκινη κάρτα τον αρχηγό τους, Τζον Τέρι.

Κάπου εκεί όμως τα πάντα ήρθαν... τούμπα! Ελάχιστα πριν το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους ο Ραμίρες μείωσε σε 2-1 και η πρόκριση άλλαξε και πάλι χέρια.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε τους γηπεδούχους να πιέζουν και να ψάχνουν με κάθε τρόπο το τρίτο γκολ. Όμως όχι απλά δεν το βρήκαν ποτέ, αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων είδαν τον Τόρες να φεύγει μόνος απέναντι στον Βαλντέζ και να… ξεραίνει το «Καμπ Νου».

Το τελικό 2-2 έστειλε την Τσέλσι στον τελικό κόντρα στη Μπάγερν, εκεί όπου χρειάστηκε αρχικά το γκολ του Ντρογκμπά στο 88’ για να ισοφαρίσει σε 1-1 και τη διαδικασία των πέναλτι στη συνέχεια ώστε να σηκώσει την κούπα μέσα στο Μόναχο!