Ο Κόντε, οι... νεαροί και στην μέση ο Αμπράμοβιτς

Με την σεζόν να πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της στην Τσέλσι ψάχνουν ήδη τον διάδοχο του Αντόνιο Κόντε, που είναι κοινό μυστικό πως θα αποχωρήσει. Κι αν ο σύλλογος έχει υπάρξει επιτυχημένος με προπονητές που έχουν εμπειρία στην δουλειά, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς λέγεται πως ετοιμάζεται να δώσει τα κλειδιά σε έναν πιο νέο προπονητή.



Ο Κόντε, οι... νεαροί και στην μέση ο Αμπράμοβιτς

Η ονοματολογία δεν έχει σταματημό τους τελευταίους μήνες, όταν και κατέστη σαφές πως Κόντε και διοίκηση έχουν έρθει σε ρήξη, μια ρήξη που για διάφορους λόγους δεν είχε την κατάληξη άλλων, όπως πρόσφατα με τον Ζοσέ Μουρίνιο που είχε φύγει ούτε στα μισά της σεζόν κατά την τελευταία του θητεία στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Και ενώ υπάρχουν αρκετοί πιο έμπειροι και μεγαλύτεροι σε ηλικία προπονητές οι οποίοι ακούγονται για την δουλειά στην Τσέλσι, όπως ο Λεονάρντο Ζαρντίμ (Μονακό, πρώην Ολυμπιακού), ο Μαουρίτσιο Σάρι (Νάπολι) και ο Λουίς Ενρίκε (ελεύθερος, πρώην Μπαρτσελόνα), ο Αμπράμοβιτς λέγεται πως ενδιαφέρεται να φέρει έναν άνθρωπο πιο κοντά στον... Μαουρίσιο Ποτσετίνο, όπως είχε δοκιμάσει το 2011 με τον κάποτε επονομαζόμενο «νέο Ζοσέ Μουρίνιο», τον Αντρέ Βίλας-Μπόας.

Έναν άνθρωπο, δηλαδή, με πιο μοντέρνα νοοτροπία στο άθλημα και κάποιον που θα είναι διατεθειμένος να προωθήσει ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομών του συλλόγου.

Έτσι έρχονται στο προσκήνιο τρία δυνατά ονόματα, αυτά των Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο της Ρόμα, του Γιούλιαν Νάγκελσμαν της Χόφενχαϊμ αλλά και του πιο γνώριμου πλέον στα λημέρια της Πρέμιερ Λιγκ, του Ντέιβιντ Βάγκνερ της Χάντερσφιλντ.

Όλοι τους είναι περιπτώσεις που έχουν κάνει μεγάλο «μπαμ» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με αποκορύφωμα τον Νάγκεσλμαν, που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών της «Χόφε» σε ηλικία μόλις 28 ετών, αναλαμβάνοντας τις τύχες της πριν από μία διετία.