Οι... Διόσκουροι της Τότεναμ της χάρισαν τη νίκη

Κρίστιαν Έρικσεν και Χάρι Κέιν πήραν από το χέρι την Τότεναμ και της χάρισαν τη νίκη απέναντι στην Στόουκ (2-1) για να την φέρουν σε ισοβαθμία με την Λίβερπουλ στην τρίτη θέση, έχοντας και παιχνίδι λιγότερο. Απαράλλαχτη η κατάσταση στην ουρά της βαθμολογίας. Τεράστια νίκη για τη Νιούκαστλ, που αγγίζει την παραμονή της.



Οι... Διόσκουροι της Τότεναμ της χάρισαν τη νίκη

Ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω στην βαθμολογία, οι Spurs εκμεταλλεύτηκαν την γκέλα της Λίβερπουλ στην έδρα της Έβερτον στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ που άνοιξε το πρόγραμμα της ημέρας και την έφτασαν στους 67 βαθμούς. Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά στο δεύτερο ο Έρικσεν πήρε την κατάσταση στα χέρια του και της έδειξε τον δρόμο.

Το πράγμα στράβωσε πέντε λεπτά αργότερα όταν ο Ούγκο Γιορίς έκανε ακόμη ένα λάθος και Μαμέ Ντιουφ το εκμεταλλεύτηκε για να κάνει το 1-1, αλλά ήταν σειρά του Κέιν να μιλήσει για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα και να αυξήσει την διαφορά από την πέμπτη Τσέλσι στους 11 βαθμούς.

Από ‘κει και πέρα η Νιούκαστλ πήρε τρίποντο παραμονής στην έδρα της Λέστερ, με τον Τζόντζο Σέλβι να σκοράρει για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ από το 2015 και τον Αγιόθε Πέρεθ να ακολουθεί με 15’ να απομένουν για το φινάλε και να κάνει το 2-0. Η μείωση του Τζέιμι Βάρντι άγχωσε την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, αλλά το 2-1 ήταν και το τελικό σκορ, σε μια αναμέτρηση που κατά πάσα πιθανότητα επέκτεινε την παρουσία των «καρακαξών» στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Πιο χαμηλά στην βαθμολογία, Χάντερσφιλντ και Κρίσταλ Πάλας πήραν από έναν βαθμό με αντιπάλους της Μπράιτον και Μπόρνμουθ εκτός έδρας, για να παραμείνουν εκτός της επικίνδυνης ζώνης, στην οποία παραμένει εκτός της Στόουκ και η τελευταία Γουέστ Μπρομ. Οι «baggies» έμειναν σε οδυνηρό 1-1 με την Σουόνσι, και βλέπουν το τρένο να απομακρύνεται οριστικά.

Στα άλλο ματς, η Γουότφορντ ηττήθηκε μπροστά στο κοινό της από την Μπέρνλι, με αμφότερες τις πλευρές να μην καίγονται τόσο για τους βαθμούς.

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

Μπόρνμουθ – Κρίσταλ Πάλας 2-2

Μπράιτον – Χάντερσφιλντ 1-1

Λέστερ – Νιούκαστλ 1-2

Στόουκ – Τοτεναμ 1-2

Γουότφορντ – Μπέρνλι 1-2

Γουέστ Μπρομ – Σουόνσι 1-1