Βενγκέρ: «Στο πρώτο ημίχρονο πίστευα ακόμη και σε ήττα»

Για την συνοχή της ομάδας του, την διάθεση που... δεν έβγαλε στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Στόουκ και την αίσθηση πως θα μπορούσε να έρθει ακόμη και η ήττα μίλησε ο προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ.

Advertisement
Βενγκέρ: «Στο πρώτο ημίχρονο πίστευα ακόμη και σε ήττα»

Αναλυτικότερα:

«Ξέρουμε, κι ο κόσμος το ξέρει, ότι δεν πάμε για πρωτάθλημα. Η χαμηλή προσέλευση είναι ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε. Αν δείτε την βαθμολογία είναι γεγονός ότι δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα για να κερδίσεις. Παίζουμε, άλλωστε, και ένα μεγάλο παιχνίδι οπότε το μυαλό ίσως να μην ήταν εντελώς στην θέση του. Συν τοις άλλοις οι παίκτες έσπασαν για τις εθνικές και γύρισαν πίσω μαζί. Το βάρος αυτών των συστατικών, δεν ξέρω.

Ήταν ένα παιχνίδι που κατά την γνώμη μου δεν ήμασταν στον ρυθμό του στο πνευματικό κομμάτι όσον αφορά το πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν άτσαλοι, μας έλειπε η συνοχή. Χάσαμε τα βασικά συστατικά που κάνουν το ποδόσφαιρο σπουδαίο, να παίζεις με πάθος και ενθουσιασμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν πολύ καλά. Στο πρώτο μέρος πίστευα ακόμη ότι μπορούμε και να χάσουμε, αλλά μετά άλλαξα γνώμη και πίστευα πως θα έρθει η νίκη αργά ή γρήγορα.

Πρέπει να δώσω εύσημα στην Στόουκ, δεν είναι κακή ομάδα. Σήμερα έπαιξε πού καλά, οργανωμένα, και μας έκοψε τους χώρους. Το πέναλτι πρέπει να το ξαναδώ, αλλά απ’ έξω μου φάνηκε πως ήταν.

Μου αρέσει που ο Ομπαμεγιάνγκ φέρθηκε με ευγένεια και έδωσε την εκτέλεση στον Λακαζέτ, είναι κάτι που σπανίζει στους επιθετικούς και όταν βλέπεις κινήσεις σαν κι αυτή σε κάνουν χαρούμενο γιατί ξέρεις ότι μόνο καλύτερο μπορούν να κάνουν το σύνολο»