Και τώρα Πάσχα με πρωτάθλημα κόντρα στην Γιουνάιτεντ μέσα στο «Etihad»!

Μια τρομακτική εμφάνιση της Μάντσεστερ Σίτι στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Έβερτον ήταν αρκετή για να βάλει στέρεες βάσεις για τη νίκη, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο δεύτερο μέρος παρά την καλύτερη παρουσία των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο και το γκολ με το οποίο μείωσαν. Τελικό σκορ 3-1 στο «Γκούντισον Παρκ» και τώρα στους «πολίτες» ετοιμάζονται να στεφθούν πρωταθλητές με νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Etihad» το Μεγάλο Σάββατο.



Και τώρα Πάσχα με πρωτάθλημα κόντρα στην Γιουνάιτεντ μέσα στο «Etihad»!

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν ως επί το πλείστον εξαιρετικοί κατά την διακοπή των πρωταθλημάτων για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων και φρόντισαν να διατηρήσουν την φόρα του και κατά την επιστροφή τους στην Πρέμιερ Λιγκ, για να κάνουν την Έβερτον να μοιάζει με σχολική ομάδα ή στην καλύτερη μια ομάδα της League Two. 64 πάσες είχαν όλες κι όλες οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο, την ώρα που ο Φερναντίνιο είχε 62, με μόλις δύο από αυτές να προέρχονται από τα πόδια των κεντρικών μέσων τους. Στο 18% το ποσοστό κατοχής μπάλας και όποιος κοιτούσε τον πίνακα μετά από 45’, το 3-0 δεν θα φαινόταν καθόλου παράλογο.

Ο Νταβίδ Σίλβα δεν επηρεάζεται από όσα του συμβαίνουν εκτός γηπέδων και όταν δίνει κανονικά το «παρών» επιβεβαιώνει τον τίτλο του μαέστρου, μιας και από τα πόδια του βραχύσωμου Ισπανού δημιουργούταν... μαγεία για ακόμη μία φορά. Στον προαναφερθέντα πιστώνεται η ασίστ του πρώτου τέρματος, μόλις στο 4ο λεπτό, με τον Λιρόι Σανέ να βρίσκεται στο σωστό σημείο στο δεύτερο δοκάρι για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με το δεύτερο τέρμα να μην αργεί σχεδόν καθόλου. Θανατηφόρα αντεπίθεση στο 12’, με τον Έντερσον να βρίσκει τον Σίλβα στον άξονα, εκείνος τον Κέβιν Ντε Μπρόινε εντός περιοχής, για να «σπάσει» την μπάλα στον Γκαμπριέλ Ζεσούς και τον Βραζιλιάνο να την στείλει με περίσσια ευκολία στα δίχτυα.

Απλό... απλούστατο ήταν και το τρίτο γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ στο 37’, με τους «πολίτες» να ξανά κάνουν τα δύσκολα να φαίνονται παιχνιδάκι τόσο στην σημερινή αναμέτρηση όσο και στο πρωτάθλημα γενικότερα. Μιλώντας για πρωτάθλημα, το μυαλό των παικτών πρέπει να βρισκόταν ήδη στο ματς με την μισητή αντίπαλο (σ.σ αν και βεβαίως υπάρχει παιχνίδι με την Λίβερπουλ για το Champions League την ερχόμενη Τετάρτη) μιας και στο δεύτερο μέρος επέτρεψαν στην Έβερτον -που η αλήθεια είναι ότι βγήκε πολύ πιο πεισμωμένη στο χορτάρι- να κάνει κι αυτή παιχνίδι και να βρει τουλάχιστον ένα γκολ που θα έδινε στον κόσμο μια στιγμή να ξεχάσει όσα είχε δει από την ομάδα του μέχρι εκείνο το σημείο.

Το ωραίο γκολ του Γιανίκ Μπολάσι δεν έφτανε σε καμία των περιπτώσεων στους γηπεδούχους, που από ένα σημείο και μετά συμβιβάστηκαν πως δεν θα πάρουν κάτι από το ματς, όπως είχαν κάνει σε αυτό του πρώτου γύρου, αποτελώντας τότε την πρώτη ομάδα που θα έκοβε βαθμούς από την καλοκουρδισμένη μηχανή του Πεπ.