«Ασπίδα» από Ζιλμπέρτο Σίλβα σε Βενγκέρ

Για άνθρωπο που θυσιάζεται και... πέφτει στη φωτιά για την ομάδα του, έκανε λόγο ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αναφερόμενος στον Αρσέν Βενγκέρ, τονίζοντας πως θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ να αναρωτηθούν αν εκείνοι προσφέρουν κάτι σημαντικό στον Αλσατό κόουτς με την εικόνα τους μέσα στο γήπεδο...  



«Ασπίδα» από Ζιλμπέρτο Σίλβα σε Βενγκέρ

Εκτός Κυπέλλου από τον τρίτο γύρο, με τον τελικό του Λιγκ Καπ χαμένο και τη διαφορά από την κορυφή της Πρέμιερ στο 30+, οι «κανονιέρηδες» ολοκληρώνοντας σε λίγο καιρό ακόμα μια απογοητευτική αγωνιστική περίοδο.

Ο Βενγκέρ βρέθηκε ξανά στριμωγμένος στα σχοινιά με την αδυναμία του να κατακτήσει κάποιον εγχώριο τίτλο, παρά την παρουσία της Άρσεναλ στα προημιτελικά του Europa League, με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να στηρίζει τον άλλοτε προπονητή του, λέγοντας:

«Δούλεψα μαζί του αρκετά χρόνια και ξέρω τι άνθρωπος είναι και πόσο θέλει να θυσιάζεται για την ομάδα του... Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί αυτή τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, έρχεται αντιμετώπος με τεράστια πίεση, όμως θα πρέπει να σκεφτούν και οι ποδοσφαιριστές του αν του ανταποδίδουν όλη αυτή τη στήριξη και τη στάση που έχει απέναντί τους...» ήταν τα λόγια του Βραζιλάνου στη βραζιλιάνικη έκδοση του SkySports.