Καλύτερα να μασάς ......

¶μεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης του τηλεοπτικού δικτύου Sky το οποίο αποφάσισε να «κόψει» από την σημερινή μετάδοση του αγώνα Μπόλτον-Τσέλσι δυο από τους βασικούς σχολιαστές του, τον Ριτσαρντ Κις και τον Αντι Γκρει, οι οποίοι προκάλεσαν σάλο με τα σχόλια τους για τις γυναίκες στο ποδόσφαιρο το Σάββατο.



Καλύτερα να μασάς ......

Πριν την έναρξη της μετάδοσης του αγώνα της Λίβερπουλ με τη Γούλβς οι δυο άνδρες θεωρώντας πως τα μικρόφωνα τους ήταν κλειστά σχολίασαν υποτιμητικά τη βοηθό διαιτητή της αναμέτρησης Σιαν Μάσει, ενώ αναφέρθηκαν και στην αντιπρόεδρο της Γουεστ Χαμ Κάρεν Μπρειντι η οποία είναι η πρώτη γυναίκα που είχε διοικητική θέση στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Το πρώτο σχόλιο ήρθε από τον Ρίτσαρντ Κις. «Καλό είναι να κατέβει κάποιος κάτω και να της εξηγήσει τι είναι το οφσαιντ» τόνισε για να συνεχίσει ο (πρώην Σκωτσέζος διεθνής) Αντι Γκρει: «Το πιστεύεις? Γυναίκα επόπτης! Οι γυναίκες δεν ξέρουν τι είναι το οφσαιντ» σχολίασε. «Φυσικά και δεν ξέρουν. Και σου εγγυώμαι πως σήμερα θα υπάρξει μια τέτοια και ο Κένι (σ.σ Νταλγκλις) θα τρελαθεί» απάντησε ο Κις. Μάλιστα με αφορμή ένα άρθρο της Μπρέιντι εκείνη την ημέρα, στο οποίο ανέφερε πως η ίδια έχει πέσει θύμα σεξιστικών σχολίων, ο Κις σχολίασε «¶κουσες την Μπρειντι που διαμαρτύρεται για σεξισμό; Κάνε μας τη χάρη γλυκιά μου!»

Παρά τις …εγγυήσεις του Κις, η Μάσει απέδειξε πως γνωρίζει τον κανονισμό στη φάση του πρώτου γκολ της Λιβερπουλ όπου υπέδειξε σωστά ότι ο Μειρέλες καλυπτόταν, ενώ και τα υπόλοιπα σχόλια που έλαβε ήταν παραπάνω από θετικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι αντιδράσεις ήταν πολλές και άμεσες. Ακόμα και ο Κένι Νταλγκλις αναφέρθηκε στο θέμα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ρώτησε ένα δημοσιογράφο του Skysports αν τον ενοχλεί που στην αίθουσα υπάρχουν γυναίκες δημοσιογράφοι διαψεύδοντας έτσι το σχόλιο του Κις (περί εκνευρισμού του Νταλγκλίς από την παρουσία γυναίκας στο γήπεδο).

«Μίλησα και με τους δυο και τους ξεκαθάρισα πως τέτοια σχόλια δεν τα ανεχόμαστε. Αυτές οι θέσεις είναι αδικαιολόγητες και εντελώς αντίθετες με το ήθος μας ως εταιρεία και εργοδοσία και δικαιολογημένα προσέβαλλαν τους πελάτες μας, τους ανθρώπους μας, το κοινό. Είναι ασυγχώρητοι» ήταν οι δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή του Sky Μπαρνι Φρανσις, που αποφάσισε να τους τιμωρήσει με μια… αγωνιστική

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο άνδρες προκαλούν με τα σχόλια τους. Στο παρελθόν κατά τη διάρκεια του τελικού Κυπέλλου γυναικών είχαν κάνει υποτιμητικά σχόλια για το γυναικείο ποδόσφαιρο, ενώ ο Κις είχε …συλληφθεί να σχολιάζει τον Θιο Γουόλκοτ ως ηλίθιο από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Πρόσφατα ο Γκρει τόνισε πως η Μπαρτσελόνα θα δυσκολευόταν απέναντι στην... Στόουκ και τη Μπλακμπερν.