Νίκη στο ντεμπούτο του Γκιγκς, πρώτος σκόρερ της Ουαλίας ο Μπέιλ!

Μόνο μεγάλες στιγμές επεφύλασσε το φιλικό της Ουαλίας με την Κίνα, μιας και στο ντεμπούτο του Ράιαν Γκιγκς στον πάγκο της ομάδας, ο Γκάρεθ Μπέιλ έσπασε το ρεκόρ του Ίαν Ρας και πέρασε πρώτος στην λίστα των σκόρερ της εθνικής της χώρας (29). Για την... ιστορία, το ματς έκλεισε με σκορ 6-0.



Νίκη στο ντεμπούτο του Γκιγκς, πρώτος σκόρερ της Ουαλίας ο Μπέιλ!

Φυσικά ο αντίπαλος δεν είναι μία από τις ομάδες που θα τρόμαζαν την απέναντι, αλλά έχει κι αυτός τα χαρίσματά του και όταν ένα σύνολο σαν της Ουαλίας σημειώνει έξι γκολ, αυτό κάτι σημαίνει. Από το 2000 και μετά, κοιτώντας τα αποτελέσματά της, έχει φτάσει μια φορά κοντά στο να πετύχει έξι ή περισσότερα τέρματα, αλλά σταμάτησε στα πέντε με την Σλοβακία εκτός έδρας για ένα παιχνίδι προκριματικών Euro.

Σημαντικό μερίδιο για τη νίκη των παικτών του Γκιγκς έχει φυσικά ο Μπέιλ, ο οποίος άνοιξε το σκορ, το διπλασίασε και το έκλεισε με τέρματα μέχρι το πρώτο 20λεπτο και ένα λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ανάμεσα τους μεσολάβησαν τα γκολ των Σαμ Βόουκς (38’,58’ -Μπέρνλι) και Χάρι Γουίλσον (45’), με τον ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να σκοράρει το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο ανήμερα των 21ων γενεθλίων του!

Γενικά ο Γκιγκς δοκίμασε αρκετά πράγματα, περνώντας μάλιστα και τον μπακ Κρις Γκάντερ (Ρέντινγκ) σε θέση επιθετικού στα τελευταία λεπτά.