Σε... τρεξίματα η Γουλβς λόγω Ζόρζε Μέντες

Μπελά βρήκε η πρωτοπόρος της Τσάμπιονσιπ, Γουλβς, η οποία θα συναντηθεί με την FA για να δώσει διευκρινήσεις αναφορικά με τα διοικητικά της, μετά από δημόσια παράπονα άλλων συλλόγων της κατηγορίας πως ο ατζέντης Ζόρζε Μέντες είναι κάτι παραπάνω από εκπρόσωπος του προπονητή της ομάδας.



Σε... τρεξίματα η Γουλβς λόγω Ζόρζε Μέντες

Ο διάσημος Πορτογάλος ατζέντης, Μέντες, εκπροσωπεί τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο και άλλα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Ζοσέ Μουρίνιο, και κατηγορείται από συλλόγους της Τσάμπιονσιπ πως κατέχει και αυτός λόγο στα δικαιώματα αρκετών ποδοσφαιριστών ως «τρίτη πλευρά» (third-party ownership).

Οι κανονισμοί της FA είναι σαφείς και πολύ αυστηροί στο συγκεκριμένο ζήτημα και κατά συνέπεια η πρωτοπόρος της κατηγορίας θα πρέπει να λογοδοτήσει για το εάν ο Μέντες πρόκειται για απλό συνεργάτη της Fosun International και για απλό συμβουλάτορα κατά το παρελθόν (όταν και η κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Γουλβς έκανε την κίνησή της για τις αποκτήσει) ή εάν εμπλέκεται περισσότερο στα ζητήματα αυτής και του συλλόγου.

Από την Ομοσπονδία τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση πως θα γίνει σεβαστή η επιθυμία των άλλων συλλόγων για έλεγχο, καθώς επίσης πως υπήρξε ακεραιότητα από την πλευρά της έχοντας κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες κατά την αγοραπωλησία των μετοχών το 2016, με την ενδιαφερόμενη -τότε- εταιρεία να περνάει επιτυχώς τα τεστ.

Η ανακοίνωση κλείνει με την επίσημη στάση της Γουλβς, κατά την οποία υπογραμμίζεται πως όπως η Fosun International συμμορφώθηκε στους κανονισμούς τότε, και πως το ίδιο εξακολουθεί να κάνει μέχρι και σήμερα.