Μπορεί και χωρίς τον Μπεντ

Τη ζωή χωρίς τον Ντάρεν Μπεντ καλείται να συνηθίσει η Σάντερλαντ και ο Κίεραν Ρίτσαρντσον φρόντισε με δύο γκολ να αφήσει για αργότερα τις αρνητικές συνέπειες. Οι «μαυρόγατες» επικράτησαν 2-1 μέσα στην έδρα της Μπλάκπουλ και συνέχισαν την αναρρίχηση τους στον βαθμολογικό πίνακα. Σημαντική νίκη και για την Φούλαμ με 2-0 επί της Στόουκ.



Μπορεί και χωρίς τον Μπεντ
ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ – ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ 1-2

Όσοι περίμεναν αρνητικές συνέπειες από την πώληση του Ντάρεν Μπέντ στην Αστον Βίλα διαψεύστηκαν. Προσωρινά τουλάχιστον, αφού σε ρόλο Μπεντ ο Κίεραν Ρίτσαρντσον οδήγησε την ομάδα του στη νίκη 2-1 μέσα στο «Μπλούμφιλντ Ρόουντ» επί της Μπλάκπουλ. Ο άσος της Σάντερλαντ σκόραρε στο 15ο λεπτό και το 36ο λεπτό της αναμέτρησης για να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη. Η Μπλάκπουλ που πίεσε για να ξαναμπεί στο παιχνίδι κατάφερε απλά να μειώσει στο 86ο λεπτό με το πέναλτι του αρχηγού Ανταμ.

Ενδεκάδες

Μπλάκπουλ: Κίνγκσον (56’ Ρατσούμπκα), Κρέινι (49’ Ορμεροντ), Έρντλι, Έβατ, Κάθκαρτ, Βον, Γραντίν (49’ Χέργουντ), Άνταμ, Τέιλορ-Φλέτσερ, Βάρνι, Φίλιπς

Σάντερλαντ: Γκόρντον, Μπάρντσλεϊ (63’ Κόλμπακ), Ονουόχα, Μπραμπλ, Φέρντιναντ, Ρίτσαρντσον, Ζέντεν, Μαλμπράν (80’Ρίβέρος), Χέντερσον, Ελμοχαμαντί, Γκιάν

ΦΟΥΛΑΜ – ΣΤΟΟΥΚ 2-0

Συνέχεια στην ανοδική της πορεία έδωσε η Φούλαμ. Η ομάδα του Μαρκ Χιουζ επιβλήθηκε 2-0 της Στόουκ στο «Κρέιβεν Κότατζ» με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κλίντον Ντέμπσεϊ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο Αμερικανός μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό, ενώ ήταν αυτός που «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του στο 56’ από το σημείο του πέναλτι. Στην ίδια φάση αποβλήθηκε ο Σόουκρος για να χαθεί έτσι και κάθε ελπίδα ανατροπής για τους φιλοξενούμενους.

Ενδεκάδες

Φούλαμ: Στόκντεϊλ, Πάντσιλ, Χάγκελαντ, Μπερντ, Χιουζ (75 Χαλίς), Μέρφι, Νταφ, Ετούχου (62’ Σίντγουελ), Ντέμπσεϊ, Τζόνσον, Ντεμπελέ (75’ Γκέρα)

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Χατ, Κόλινς (58’ Κάριου), Σόουκρος, Γουίλκινσον, Γουίλσον, Γουάιτχεντ, Τουντσάι (58’ Φαγιέ), Ντέλαπ, Εθέρινγκτον (63’ Γουίλαν), Τζόουνς