Δεν τις βλέπει καν!

Με το ποδόσφαιρο που παίζει, έχει ξεκινήσει να... μην βλέπει καν τις υπόλοιπες αντιπάλους της. Η Λίβερπουλ αρχίζει να γίνεται πιο συμπαγής στα μετόπισθεν και όσο παραμένει... φωτιά στην επίθεση είναι το φαβορί για την κατάληψη μιας θέσης πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι. Προσωρινά δεύτερη η καλοκουρδισμένη μηχανή του Γιούργκεν Κλοπ, που με μπροστάρηδες τους Μο Σαλάχ και «Μπόμπι» Φιρμίνο σπάει όλα τα κοντέρ. 4-1 την Γουέστ Χαμ οι «κόκκινοι», συνέτριψε την Σουόνσι η Μπράιτον (3-0), σημαντική νίκη και για την Χάντερσφιλντ στην ουρά.



Δεν τις βλέπει καν!

Στο κρύο αλλά ηλιόλουστο Μέρσεϊσαϊντ η Λίβεερπουλ υποδέχθηκε την Γουέστ Χαμ και στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε της αντιπάλου της, πετυχαίνοντας ένα γκολ (29’), με τον Εμρέ Τσαν να βρίσκει για πρώτη φορά γκολ μπροστά στο κοινό της ομάδας του για το πρωτάθλημα φέτος και τρίτη συνολικά την τρέχουσα σεζόν. Το συγκεκριμένο γκολ ήταν το 100ο της Λίβερπουλ αυτήν την περίοδο, επίδοση που αποτελεί δεύτερη καλύτερη μετά την σεζόν 2013-14 όταν έφτασε πιο κοντά στην σύγχρονη ιστορία της στο να πάρει το πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάτησε το γκάζι και με τους Σαλάχ – Φιρμίνο να σκοράρουν από ένα γκολ έκαστος μέσα σε έξι λεπτά (51’, 57’) και στην ουσία να τελειώνουν την αναμέτρηση από πολύ νωρίς. Αμυντικά δεν είχε απειληθεί πολύ η ομάδα του Κλοπ, ωστόσο ο Μιχαΐλ Αντόνιο κατάφερε ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο χορτάρι να βρει δίχτυα και να μειώσει σε 3-1 για τους φιλοξενούμενους (59’). Έχοντας χάσει το άχαστο λίγο πιο μετά, ο Σαντιό Μανέ επέστρεψε και μετά από εξαιρετική ομαδική ενέργεια διαμόρφωσε το τελικό 4-1, με την φάση του 77ου λεπτού να είναι και η μοναδική μεταξύ μιας-δυο ακόμη που αξίζουν αναφοράς από εκείνο το σημείο και μετά.

Στην ανατολική ακτή η Μπόρνμουθ υποδέχθηκε τη Νιούκαστλ, με τις «καρακάξες» να μοιάζουν μετά από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου πολύ κοντά σε ένα σπουδαίο διπλό. Ο Ντουάιτ Γκέιλ είχε σκοράρει στο 17’ και στο τέλος του Α’ μέρους για να κάνει το 2-0 και όλα έδειχναν να βαίνουν καλώς για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ μέχρι και το 79’. Ένα λεπτό αργότερα ο Σμιθ μείωσε για τα «κεράσια» για να έρθει στο 89’ το τέρμα της ισοφάρισης από τον Νταν Γκόσλινγκ και να αλλάξει και πάλι την κατάσταση στην ουρά, αφήνοντας τη Νιούκαστλ μόλις δύο βαθμούς πάνω από την τελευταία τριάδα, εκεί που πήγαινε για διαφορά ασφαλείας τεσσάρων.

Πρώτη ομάδα της τελευταίας τριάδας είναι η Σουόνσι, που στην έδρα της νεοφώτιστης Μπράιτον βρέθηκε να χάνει με σκορ 3-0, για να κλείσει το ματς με την ίδια διαφορά, αλλά έχοντας σκοράρει κι αυτή ένα τέρμα. Τελικό 4-1 για τους “γλάρους”, οι οποίοι με πρωταγωνιστή τον Γκλεν Μάρεϊ πήραν αέρα δύο τερμάτων, διεύρυναν το προβάδισμά τους με τον Αντονί Νοκέρ και έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα με τον Λοκάντια μετά το αυτογκόλ του Ντανκ. Στα μισά της βαθμολογίας η Μπράιτον.

Δραματικό φινάλε είχαμε και στο «Turf Moor» με τον Μανόλο Γκαμπιαντίνι να ισοφαρίζει στο 90’για λογαριασμό της Σαουθάμπτον απέναντι στην Μπέρνλι, η οποί είχε προηγηθεί από το 67ο λεπτό με τέρμα του Άσλεϊ Μπαρνς. Δεν κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά από την Άρσεναλ έστω και προσωρινά για να συνεχίσουν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο στο πρωτάθλημα οι παίκτες του Σον Ντάις, την ώρα που αυτοί του Μαουρίσιο Πελεγκρίνο παραμένουν εκτός τελευταίας τριάδας μόνο στην ισοβαθμία.

Αγχωτική ήταν και η εξέλιξη και του τελευταίου αγώνα αυτών που ξεκίνησαν στις 17:00, με την Γουέστ Μπρομ του Άλαν Πάρντιου να πιέζει όσο μπορεί την Χάντερσφιλντ, αλλά τους νεοφώτιστους να κρατούν το τρίποντο με τα δύο γκολ που είχαν πετύχει νωρίτερα με Ρατζίβ φαν Λα Πάρα και Στιβ Μουνιέ. Τελευταίοι οι «baggies» και δύσκολο το αύριο γι’ αυτούς, σε καλύτερη μοίρα η Χάντερσφιλντ με διαφορά τριών πόντων από την ουρά.