Έκλεισε θέση στους «16» η Άρσεναλ (video)

Χωρίς καν να ιδρώσουν κατάφεραν οι παίκτες της Άρσεναλ να επικρατήσουν με σκορ 3-0 της Έστερσουντ στην «Jamtkraft Arena» για τη φάση των «32» του Europa League, αφαιρώντας ουσιαστικά οποιοδήποτε ενδιαφέρον από τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο «Έμιρεϊτς». Νάτσο Μονρεάλ (14’), Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος (σ.σ. με αυτογκόλ στο 24’) και Μεσούτ Οζίλ (58’) τα γκολ για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ. Χαμένο πέναλτι του Τομ Πέτερσον στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για τους γηπεδούχους.



Έκλεισε θέση στους «16» η Άρσεναλ (video)

Τις πέντε ασίστ με τη φανέλα των «κανονιέρηδων» έφτασε ο Χένρικ Μχιταριάν με το τέρμα που σημείωσε ο Μεσούτ Οζίλ στο 58ο λεπτό της συνάντησης. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως ο Αρμένιος χρειάστηκε μόλις 243 αγωνιστικά λεπτά για να φτάσει τον συγκεκριμένο αριθμό «σερβιρισμάτων».

Το ματς:

Οι «κανονιέρηδες» ήλεγξαν απόλυτα το ρυθμό στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, διάστημα κατά το οποίο οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να αλλάξουν τρίτη πάσα… Και μπορεί στο 12ο λεπτό το πλασέ του Μχιταριάν να ανακόπηκε από τον Παπαγιαννόπουλο πριν ο Αρμένιος χριστεί σκόρερ, όμως δύο λεπτά αργότερα η ασταθής επέμβαση του Κεϊτά στο σουτ του Ιγουόμπι έδωσε την ευκαιρία στον Μονρεάλ να πάρει το ριμπάουντ και να ανοίξει το σκορ…

Στο 24ο λεπτό οι παρακινδυνευμένες πάσες των παικτών του Γκρέιαμ Πότερ μπροστά στην εστία τους έδωσε την ευκαιρία στον Μχιταριάν να κλέψει και να μεταφέρει την μπάλα εντός της μικρής περιοχής, εκεί όπου ο Παπαγιαννόπουλος έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα, προλαβαίνοντας ουσιαστικά τον Γουέλμπεκ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και έβγαλαν κάποιες απειλητικές επιθέσεις μπροστά από την εστία του Οσπίνα με κύριο εκφραστή τον Νούρι (29’ 42’).

Στο δεύτερο μέρος τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει το δρόμο που ήδη είχε πάρει το παιχνίδι από τα πρώτα 45 λεπτά. Η Άρσεναλ συνέχισε να επιβάλλεται χωρίς να βγάζει ιδιαίτερη πίεση, μέχρι να φτάσουμε στο 58ο λεπτό, όταν ο Μεσούτ Οζίλ εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μχιταριάν, σουτάροντας με το αριστερό για το 3-0. Στις καθυστερήσεις της συνάντησης οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 3-1, όμως το πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει ο Πέτερσον αποκρούστηκε από τον Νταβίντ Οσπίνα, ο οποίος διάλεξε ορθώς την δεξιά του γωνία.

Τα στιγμιότυπα:

Οι συνθέσεις:

Έστερσουντ: Κεϊτά, Παπαγιαννόπουλος, Πέτερσον, Μουκίμπι, Βίντγκρεν (73’ Μπέργκβιστ), Νούρι (46’ Τέκι), Έντουαρντς, Μενσά, Σέμα, Τζέρο (46’ Χόπκατ), Γκόντος

Άρσεναλ: Οσπίνα, Τσέιμπερς, Μουστάφι, Μπεγιερίν, Μόνρεαλ (73’ Κολάσινατς), Ελνενί, Μέιτλαντ-Νάιλς, Μχιταριάν (84΄ Νέλσον), Ιγουόμπι, Οζίλ, Γουέλμπεκ (82’ Ενκετιά)

Οι σκόρερ:

Μονρεάλ 13’, Παπαγιαννόπουλος (αυτ.) 24’, Οζίλ 58’

Διαιτητής:

Φερνάντεζ Μπορμπαλάν (Ισπανός)

Η ρεβάνς:

22.02.2018

Άρσεναλ-Έστερσουντ (Έμιρεϊτς-Λονδίνο)