Νιούκαστλ: «Η Επιστροφή» (video)

Μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ συντελέστηκε σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια. Νιούκαστλ-Άρσεναλ 4-4!



Νιούκαστλ: «Η Επιστροφή» (video)

Στις 5 Φεβρουαρίου του 2011 λοιπόν η Άρσεναλ κατεβαίνει στο «St James’ Park» για να αντιμετωπίσει τις «καρακάξες» του Άλαν Πάρντιου. Στο 14ο δευτερόλεπτο ο Θίο Γουόλκοτ ανοίγει το σκορ για τους «κανονιέρηδες» ενώ Τζουρού (3’) και Φαν Πέρσι (10’ και 26’) πηγαίνουν το σκορ στο 4-0 και πραγματικά κανείς δεν διανοείται πως υπάρχει… μέλλον στο ματς.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ντιαμπί αφήνει τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες ενώ στο 68ο λεπτό ο Τζόι Μπάρτον μείωσε σε 4-1 από τα έντεκα μέτρα. Ούτε όμως και το δεύτερο γκολ του Κέβιν Νόλαν λίγο αργότερα (70’) έδειχνε ικανό να «επαναφέρει» τους γηπεδούχους.

Όταν όμως στο 83’ ο Μπάρτον ευστόχησε ξανά από την άσπρη βούλα το πράγμα… σοβάρεψε και η «οβίδα» του Σεκ Τιοτέ έξι λεπτά αργότερα ήρθε να τρελάνει τους φίλους που δεν… πίστεψαν και αποχωρούσαν από τη γήπεδο ένα μισάωρο νωρίτερα αλλά πολύ περισσότερο αυτούς που παρέμειναν στις θέσεις τους και είδαν μια από τις ιστορικότητες ανατροπές του αγγλικού πρωταθλήματος να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους…

Θυμηθείτε το επικό «Comeback» της Νιούκαστλ…