Άρσεναλ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3-0 (Ημίχρονο)

Μπροστά στο σκορ με 3-0 βρίσκεται η Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου για την έκτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.



Άρσεναλ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3-0 (Ημίχρονο)

Οι «κανονιέρηδες» ελέγχουν απόλυτα το ρυθμό του παιχνιδιού και προσπαθούν από το πρώτο λεπτό να φτάσουν με αξιώσεις απέναντι από την αντίπαλη εστία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία «καταγράφηκε» μόλις στο 3ο λεπτό, με το σουτ του Ελνενί εντός μεγάλης περιοχής να σταματά στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Στο 11ο το σκορ έμελλε να ανοίξει αφού η μονομαχία των Γουόλκοτ και Πολιάκοφ έστρωσε την μπάλα στον Ντεμπισί, ο οποίος με διαγώνιο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σερμπίτσκι. Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο γκολ που πετυχαίνει ο Γάλλος με τη φανέλα της Άρσεναλ έπειτα από 1082 ημέρες!

Αρκετές από τις φάσεις που δημιούργησε η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κατέληξαν στα πόδια του Θίο Γουόλκοτ. Μια από αυτές ο Άγγλος επιθετικός κατάφερε να την μετουσιώσει σε γκολ. Στο 37ο λεπτό το λάθος κοντρόλ του Γουέλμπεκ δεν αντιμετωπίστηκε σωστά από την άμυνα των Λευκορώσων με αποτέλεσμα ο ταχύτατος άσος να ευστοχήσει από κοντά,κάτι που δεν κατάφερε στο 40’, όταν το πλασέ του σταμάτησε πάνω στη γραμμή ο Μιλούνοβιτς. Το 3-0 σημείωσε ο Γουίλσιρ στο 43ο λεπτό με όμορφη προσποίηση και αριστερό σουτ στη γωνία.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Οσπίνα, Τσέιμπερς, Χόλντινγκ, Ντεμπισί, Μάιτλαντ-Νάιλς, Ελνενί, Κοκλέν, Γουίλσιρ, Γουέλμπεκ, Γουόλκοτ, Ζιρού

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ:  Σερμπίτσκι, Πολιάκοφ, Μιλούνοβιτς, Ρίος, Βολότζκο, Ντραγκούν, Μπερεζκίν, Ιβάνιτς, Στάσεβιτς, Γκόρντεζτσουκ, Ροντιόνοφ