Διαφορά επιπέδου στο «Σεντ Άντριους»

Με τεράστια άνεση έφτασε η Γουλβς στη νίκη επί της Μπέρμιγχαμ με σκορ 1-0 στο «Σεντ Άντριους», αποκαθιστώντας την τάξη στην κορυφή με το +4 από την Κάρντιφ. Τεράστια διαφορά επιπέδου ανάμεσα στις δύο ομάδες, έμοιζαν ανήμποροι ν' αντιδράσουν σε ό,τι αντιμετώπιζαν οι γηπεδούχοι.  



Διαφορά επιπέδου στο «Σεντ Άντριους»

Η ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο δεν άργησε να προηγηθεί με τον Μπονατίνι που στο 8ο λεπτό ολοκλήρωσε μια τριπλή προσπάθεια με γκολ, για την επικύρωση του οποίου χρειάστηκε η Goal Line Technology αφού υπήρξε αμυντικός που έδιωξε πάνω στη γραμμή ωστόσο η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη...

Στην εστία των «λύκων», ο Ρούντι απλά ... απολάμβανε το παιχνίδι και μάλιστα, στο πρώτο μέρος χρειάστηκε να επέμβει μονάχα σε μια κεφαλιά στις καθυστερήσεις από τον Μαρκ Ρόμπερτς. Αν οι «μπλε» δεν είχαν τον Στόκντεϊλ σε καλή κατάσταση, το σκορ θα είχε πάρει διαστάσεις από νωρίς αφού η άμυνα της Μπέρμιγχαμ ήταν φανερά αδύναμη.

Η βελτίωση της εικόνας των γηπεδούχων στην επανάληψη και η κυκλοφορία της μπάλας παρέμενε δίχως ουσία από τη στιγμή που ο γκολκίπερ της Γουλβς δεν είχε κανέναν λόγο ν' ανησυχήσει για την εστία του και έβλεπε τις προσπάθειες των αντιπάλων να μην είναι ικανές ώστε να προκαλέσουν κινδύνους για το εύθραυστο σκορ. Στο 64' ο Έλντερ Κόστα θα μπορούσε να έχει τελειώσει το ματς όταν βρέθηκε απέναντι από τον Στόκντεϊλ και το ... τρικ που επιχείρησε τον πρόδωσε, με τον πορτιέρε της Μπέρμιγχαμ να βγαίνει νικητής στη μονομαχία τους. Στο 83' ο Χάρλι Ντιν άφησε την ομάδα του Κότεριλ με παίκτη λιγότερο και ουσιαστικά την καταδίκασε στην ήττα. 

Το σφύριγμα της λήξης σήμανε την 6η διαδοχική νίκη για τους πρωτοπόρος της κατηγορίας έπειτα από 20 αγωνιστικές, με διαφορά τεσσάρων πόντων από τη 2η Κάρντιφ, που το βράδυ της περασμένης Παρασκευής είχε επικρατήσει 3-1 της Νόριτς. Στη ζώνη του υποβιβασμού παρέμεινε η Μπέρμιγχαμ, στη 17η θέση βρέθηκε η Μπόλτον λόγω υπεροχής στην ισοβαθμία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπέρμιγχαμ: Στόκντεϊλ, Ρόμπερτς, Μόρισον, Ντιν, Ενσούε, Κίφτενμπελντ, Εντογιέ (80' Ντέιβις), Γκράουντς, Μπογκά, Γιούτκεβιτς (68' Άνταμς), Χότα (46' Γκλέεσον)

Γουλβς: Ρούντι, Μπένετ, Κόουντι, Μπόλι, Ντόχερτι, Σάις (80' Ενομπακάρε), Εντιαγέ, Ντάγκλας, Καβαλέιρο (61' Κόστα), Μπονατίνι (75'), Χότα