Ίπσουιτς για τελικό

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Ίπσουιτς εντός έδρας επικρατώντας της Άρσεναλ με σκορ 1-0 για το πρώτο σκέλος του ημιτελικού του Carling Cup. Λίγες μέρες μετά τον διασυρμό της στο Κύπελλο από την Τσέλσι (7-0), η Ίπσουιτς σήκωσε τους οπαδούς της στο πόδι με το γκολ του Πρίσκιν στο 78΄.



Ίπσουιτς για τελικό

Η Άρσεναλ ξεκίνησε τον αγώνα με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και κέρδιζε μέτρα συνεχώς κλείνοντας την Ίπσουιτς στην περιοχή τους.

Οι κοντινές και γρήγορες εναλλαγές των μεσοεπιθετικών των «κανονιέρηδων» δημιουργούσαν συνεχώς κινδύνους έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, με την μεγάλη φάση όμως να μην έρχεται.

Η Ίπσουιτς έδειχνε με κάθε δυνατό τρόπο την μπάλα από την περιοχή της όμως ακόμη και έτσι κρατούσε την μπάλα μακριά από τον Φάλοπ που σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του δεν είχε πολύ δύσκολο έργο.

Η Άρσεναλ συνέχισε να έχει τη φλύαρη περιοχή και παραλίγο να το πληρώσει όταν στο 43’ εκτέλεσε τον Στσέζνι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, όμως χωρίς να ακολουθούν πανηγυρισμοί, αφού υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο λίγα πράγματα άλλαξαν. Οι φιλοξενούμενοι γυρνούσαν και πάλι όμορφα την μπάλα όμως δεν δημιουργούσαν τις μεγάλες ευκαιρίες και όσο περνούσε η ώρα τόσο πίστευαν σε ένα θετικό αποτέλεσμα οι παίκτες της Ίπσουιτς.

Στο 62΄μάλιστα ο Πρίσκιν παραλίγο να βάλει μπροστά την ομάδα του στο σκορ όταν σπατάλησε την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα μέχρι τότε. Βρέθηκε σε θέση για σουτ όμως καθυστέρησε πολύ και έδωσε την ευκαιρία στον Τζουρού να διώξει σε κόρνερ.

Στο 76΄ ο Φάμπρεγκας δεν κατάφερε να στοπάρει την μπαλιά του Γκιμπς και να βρεθεί σε θέση για γκολ και έδωσε την ευκαιρία στην Ίπσουιτς να βγει στην αντεπίθεση και με τον Πρίσκιν στο 78’ να κάνει το 1-0 σηκώνοντας τον κόσμο στο πόδι.

Οι «κανονιέρηδες» πίεσαν στα τελευταία λεπτά χωρίς όμως να φτάσουν στην ισοφάριση και τα πράγματα τώρα θα ξεκαθαρίσουν στον επαναληπτικό του "Έμιρεϊτς".

 
ΣυνθέσειςΟμάδων

Ίπσουιτς: Φάλοπ – Ντιλέινι, ΜακΟλι, Κένεντι, Πίτερς – Νόρις, Χίλι, Ο’Ντί, Εντουαρντς – Πρίσκιν, Γουίκαμ

Άρσεναλ: Στζέζνι – Κοσιελνί, Τζουρού, Έμπουε, Γκιμπς – Γουίλσιρ, Ντενίλσον, Φάμπρεγκας– Αρσάβιν, Μπέντνερ, Γουόλκοτ.